Hrvatska ČAČIĆEV 'SOCIJALNI DIJALOG'

'Vlada nema što biti popustljiva'

Nakon što su mediji objavili da je Vlada s HUP-om sklopila tajni pakt prema kojem poslodavci više neće toliko kritizirati Vladu, a vladajući će 'zauzdati' ministra financija Slavka Linića, na 'navodni' sukob na današnjoj sjednici Vlade osvrnuo se i premijer Zoran Milanović

'Piše se po naslovnicama o sukobima s poslodavcima i mirenjima. Toga nema. Nije bilo sukoba pa nema ni mirenja. Ima dinamičan odnos. Ja kao predsjednik Vlade i svi mi imamo svoju ulogu. Da bi se netko pomirio, mora se posvaditi', kratko je prokomentirao Milanović.

Prema medijskim napisima o tajnom paktu s HUP-om, dijalog s poslodavcima preuzeo je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, čime bi se trebao zauzdati ministar financija Slavko Linić, koji je poslodavcima postao trn u oku.

210512,205522,204219,194071
'Jedan od socijalnih partnera Vlade su i poslodavci i s njima razgovaramo, a to što koji put netko od nas točno kaže što misli o predstavnicima koji vode takve udruge, neštoje  što ću uvijek sebi dozvoliti i reći iz razloga što poznam svoj posao. Ako je netko nesposoban i koristi udrugu za zloupotrebe i politikantstva, to će Slavko Linić reći, neovisno o provokaciji', prokomentirao je Linić prije sjednice Vlade.

Svoj stav iznio je i sam Čačić. 'Vlada nema što biti popustljiva. Vlada mora surađivati s poslodavcima i poslodavci s njom. To nije upitno, niti sada ni u budućnosti sporno. Kritike su dobrodošle i nadam se da će ih biti ubuduće, ali poneke od tih kritika ponekad su bile neutemeljene pa i zbog nedostatka dijaloga', zaključio je Čačić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još