Hrvatska RADIKAL U HRVATSKOJ

Vučić nikad nije čuo za zločin u Škabrnji

  • Autor:
  • 8.12.2008 13:15:11
  • 8.12.2008 13:00:00

U selo Smoković pokraj Zadra stigao je Aleksandar Vučić, bivši tajnik Šešeljeve Srpske radikalne stranke, a danas član Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića

Vučićev posjet Hrvatskoj prati velik broj novinarskih ekipa iz Srbije te jake mjere osiguranja hrvatske policije.

Nakon razgovora sa Srbima povratnicima, koji su se požalili na teško materijalno stanje, ali i naglasili da ih nitko ne šikanira, Vučić je izjavio da nije došao u Hrvatsku huškati, nego vidjeti što je povratnicima potrebno, izvijestio je Večernji list.

U Smokoviću je najavio pomoć Srbima povratnicima, a novinarima je izjavio da nikad nije čuo za zločin u Škabrnji.

Upitan je li mu žao što je hrvatska vojska 1995. oslobodila okupirano područje, rekao je da on oko sebe vidi spaljene kuće, a da to nije napravila ni Srbija ni srpska vojska.

'Mislim da je Škabrnja mjesto pokraj Benkovca. Za zločin nisam čuo, a da jesam, osudio bih svaki zločin', rekao je Vučić.

Na pitanje mogu li Hrvatska i Srbija biti prijateljske zemlje, rekao je da prijateljski potez nije bilo ni priznanje Kosova ni tužba za genocid pred Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu.

Selo Smoković udaljeno je 15 kilometara od Zadra, a do 1995. bilo je nastanjeno Srbima. Nakon Oluje većina stanovnika napustila je svoje domove, a selo je u potpunosti uništeno. Za vrijeme Domovinskog rata, Smoković je bio jedno od glavnih uporišta pobunjenih Srba u tadašnjoj općini Zadar.

Osim Smokovića, Vučić će za vrijeme svog boravka u Hrvatskoj posjetiti Knin, Kistanje, Gračac, Korenicu i Lipik.

Vučić je ustvrdio da je pravi razlog njegova dolaska razgovor s običnim ljudima te da Srbi u Hrvatskoj ne žive ništa bolje od Srba na Kosovu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još