KARAMARKO OŠTRO PO VLADAJUĆIMA

'Vlada užasnim nametima ubija srednji sloj društva'

18.04.2013 u 16:06

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko prozvao je danas vladu za, kako je rekao, agresivnu, agresorsku poreznu politiku, ocijenivši to najgorim potezom premijera Zorana Milanovića, kojim će biti uništeno hrvatsko poduzetništvo i srednji sloj stanovništva

U povodu 100 dana kako je na čelu najveće oporbene stranke, Karamarko je, gostujući večeras u Dnevniku RTL-a, oštro napao Milanovićevu vladu te ustvrdio kako ništa od predizbornih obećanja nisu ostvarili.

'Oni destimuliraju poduzetništvo, oni užasnim nametima i porezima ubijaju srednji sloj hrvatskog društva, pogotovo srednji poduzetnički sloj. Ovo je jedna agresorska porezna politika', ustvrdio je Karamarko, koji se, ističe, apsolutno protivi uvođenju poreza na imovinu.

'Volio bih kad bih mogao reći da smo svi skupa zadovoljni njihovim radom. Ono što bilježimo nije dobro, nije optimistično. Vidimo jednu agresivnu poreznu politiku, vidimo rapidno gubitak i smanjenje broja radnih mjesta. Vidimo da BDP pada i da nema investicija. Vidimo da sve ono što su obećali u tom famoznom programu 21 zapravo bila obmana', ustvrdio je Karamarko, komentirajući osam mjeseci vlade Zorana Milanovića.

Upitan za odgovornost HDZ-a za sadašnju situaciju u zemlji, Karamarko je opovrgnuo primjedbe o neagresivnosti oporbe te ustvrdio kako njihovi istupi samo nisu dovoljno medijski prezentirani.

HDZ, istaknuo je, ne bježi od odgovornosti u prethodnim mandatima kada je bio na vlasti, ali i podsjetio na izjavu Zorana Milanovića u izbornoj noći 'da se od toga trenutka više nemaju pravo izvlačiti na rad ili nerad ili loš rad HDZ-a'.


'Mi znamo da ne mogu napraviti nikakvu spektakularnu predstavu na planu gospodarstva, ali nisu uspjeli spriječiti niti jedan negativan trend', ustvrdio je Karamarko. Šef oporbe odbacio je i pritužbe da se previše bavi prošlošću i komunističkim temama, istaknuvši da je riječ o temama koje nameće SDP i koalicija, te se složio da u fokusu interesa mora biti standard građana i aktualne gospodarske teme.

HDZ, istaknuo je, ima rješenja za sadašnju gospodarsku situaciju, ali će svoj program iznijeti kada procijeni da mu to taktički najviše odgovara. Nakon 100 dana na čelu HDZ-a, Karamarko ističe i da je uspio konsolidirati stranku koja se već sada priprema za lokalne izbore iduće godine.

'Napast ćemo SDP u sva četiri velika grada, u kojima vjerujem da ćemo postići dobre rezultate', rekao je predsjednik HDZ-a, poručivši da će njegova stranka mnoge iznenaditi na lokalnim izborima.