PROMOCIJA U INOZEMSTVU

Potpisan ugovor o suradnji šibenskog i berlinskog nautičkog sajma

29.08.2012 u 17:46

Bionic
Reading

U Berlinu je u ponedjeljak, 27. kolovoza, potpisan ugovor o suradnji dvije renomirane nautičke manifestacije. To su Adriatic Boat Show (ABS), u organizaciju NCP-Remontnog brodogradilišta Šibenik i Boat & Fun Berlin u sklopu Messe Berlin

Sporazum o suradnji koji su potpisali Werner Mocke, direktor sajamske kuće Messe Berlin, i Goran Prgin, osnivač sajma ABS i predsjednik uprave NCP-Remontnog brodogradilišta Šibenik, predviđa mogućnost da se oba sajma međusobno promoviraju u Njemačkoj i u Hrvatskoj.

Werner Mocke je već prije najavio izlazak berlinske nautičke smotre duge tradicije iz regionalnog okvira i početak suradnje s Adriatic Boat Showom je, po njegovom mišljenju, prvi u nizu koraka u cilju promoviranja sajma Boat & Fun Berlin u zemljama Mediterana. 'Jedan od naših ciljeva je promovirati službeni Outdoor event sajma Boat & Fun Berlin upravo u sklopu Adriatic Boat Showa, i to među izlagačima i posjetiteljima iz Njemačke, kao i među proizvođačima plovila i čarter tvrtkama iz Hrvatske', rekao je na svečanosti potpisivanja Werner Mocke.

Komentirajući motive suradnje, Goran Prgin je kazao: 'Kao organizatori sajma Adriatic Boat Show, zajedno s Turističkom zajednicom Grada Šibenika, cilj nam je promovirati našu regiju koja je iznimno popularna za jedrenje, ali također i čitavu nautičku industriju i tradiciju brodogradnje u Hrvatskoj.'

Prgin napominje da je cilj suradnje i dodatna promocija Šibenika i njegove okolice, nacionalnih parkova Kornati i Krka te bogatstva kulturnog nasljeđa. Osim prirodnih ljepota, njemački partner će se upoznati i s razvijenom infrastrukturom hrvatskih marina, hrvatskim proizvođačima brodova, servisima za popravke plovila i remontnim brodogradilištima.

'Većina stranih turista u Hrvatskoj dolazi iz Njemačke i naš cilj je dalje razvijati Adriatic Boat Show kao mjesto susreta ljubitelja sportova na moru i uz more u Berlinu i Brandenburškoj regiji, kao i među turistima iz njemačkog govornog područja, te poduzetnicima i potencijalnim investitorima u nautički turizam i industriju u Hrvatskoj koja se u srpnju 2013. pridružuje ostalim punopravnim članicama Europske unije', izjavio je Prgin. Potpisivanje sporazuma je upriličeno u sklopu svečanosti povodom 110 godina sajma brodova u Berlinu u tradicionalnom ambijentu jedriličarskog kluba na obali jezera.