Hrvatska RASPISAN INTERNI OGLAS

Ostojić traži osam načelnika i zapovjednika

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić raspisao je danas interni oglas za popunu osam slobodnih radnih mjesta rukovodećih policijskih službenika u MUP-u

Interni oglas objavljen je na MUP-ovoj internetskoj stranici, a raspisan je za načelnika Ureda glavnog ravnatelja policije, načelnika Ureda za posebne poslove sigurnosti, načelnika Policijske akademije, načelnika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, zapovjednika Zapovjedništva specijalne policije, načelnika Operativno komunikacijskog centra, načelnika Sektora za potporu kriminalističke policije i načelnika Sektora općeg kriminaliteta, terorizma i ratnih zločina.

Kandidati će svoje prijave moći podnositi u idućih osam dana. Postupak popunjavanja slobodnih radnih mjesta provest će komisija koju imenuje ministar, a o rezultatima internog oglasa kandidati će biti obaviješteni u roku od tri mjeseca.

Od kandidata za rukovodeća mjesta u MUP-u traži se završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, specijalistički diplomski stručni studij ili visoka stručna sprema s područja društvenih ili tehničkih znanosti te položeno ili stečeno osobno policijsko zvanje policijskog savjetnika.

Načelnik Centra za forenzična istraživanja mora imati i najmanje 15 godina radnog iskustva na poslovima forenzike.

Ovoga tjedna trebali bi biti poznati i kandidati za načelnike svih policijskih uprava, budući da bi povjerenstvo za provedbu internoga policijskog natječaja od 7. kolovoza trebalo načiniti rang-listu koju će dostaviti glavnom ravnatelju policije Vladi Dominiću.

On će kandidate za imenovanje predložiti ministru Ostojiću, a za nove načelnike policijskih uprava zatražit će i mišljenje lokalne županijske skupštine ili Skupštine grada Zagreba.

Izabrani kandidati imenovat će se na razdoblje od pet godina.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još