Hrvatska JUG U PLAMENU

Buknuo požar kod brane Peruča

Požar koji je buknuo kod brane Peruča gase tri kanadera, a i dalje je u tijeku gašenje požara na području Svilaje kod mjesta Donji Baljci, dok je požar kod Milne na Braču ugašen, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS)

Na području Splitsko-dalmatinske županije u tijeku je gašenje požara trave i visokog raslinja pokraj brane Peruča koji uz vatrogasce gase i tri kanadera.

Ugašen je požar na otoku Braču kod Milne na predjelu Lučica u kojemu je izgorjelo 6 hektara borove šume. U gašenjuje sudjelovala Sezonska privremena vatrogasna postrojba Brač i DVD Supetar i Milna s ukupno 26 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila, kao i kanader i dva helikoptera. U tijeku je sanacija terena i dežurstvo.

Na području Šibensko-kninske županije i dalje se gasi požar na području Svilaje kod mjesta Donji Baljci. Osim zemaljskih vatrogasnih snaga iz Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije požar su gasile i zračne snage. U gašenju požara kod Bilice na području Lugoviće koji je buknuo sudjeluju i zračne snage.

Požar je buknuo na području općine Ervenik-Mokro Polje (Knin), a gore trava i nisko raslinje. Požar gase 14 gasitelja s četiri vozila i zračne snage. Požar kod Ražine prema Brodarici lokaliziran je, a gasilo ga je 19 vatrogasaca sa sedam vozila te dva kanadera. Izgorjelo je 0,5 hektara borove šume.

Na području Ličko-senjske županije lokaliziran je požar kod mjesta Kosinj. U gašenju su sudjelovali JVP Gospić i Plitvička Jezera, DVD-i Pazarište i Perušić, DIP-ovi Split, Šibenik i Zadar s ukupno 63 vatrogasca i 17 vatrogasnih vozila kao i ukupno 60 djelatnika Šumarije, parka prirode Velebit, Komunalnog poduzeće Karlobag, Crvenog križa Gospić i pripadnici lovačkog društva Tetrijeb te jedan Air Tractor.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još