SUKOB S PUPOVCEM

Rodić otkrio 'srpsku Fimi mediju' ili demantirao sam sebe?

26.08.2012 u 15:00

Bionic
Reading

Dokument kojeg je sinoć predsjednik Srpske narodne stranke Milan Rodić ekskluzivno pokazao u Dnevniku 3 kao dokaz nove 'srpske Fimi-medije', jest javno dostupan dokument odobrenih financijskih potpora kakve dobivaju i druge manjinske organizacije ili udruge građana, od Srpskog narodnog vijeća do Hrvatskog društva skladatelja. Iz njega je vidljivo da je SNV od Ministarstva regionalnog razvoja u 2008. godini dobio 115.000 kuna, a ne 7,6 milijuna kuna, kako je Rodić tvrdio tri dana ranije na sastanku kod predsjednika Josipovića

Rodićeva 'ekskluziva'

Na prozivanje SNV-a da predsjednik Josipović prima sumnjive tipove i ratne profitere, prozvani Rodić priprijetio je sinoć u Dnevniku 3 tužbom Miloradu Pupovcu: 'Tužit ću ga sto posto, ne samo ja, nego svi pošteni ljudi koje je Pupovac izbacio iz stranke jer nisu htjeli slušati ono što on govori.'

Zatim je pred kamerom, pored fikusa u predvorju zgrade HTV-a razmotao 'ekskluzivu': 'Ovdje imamo nešto ekskluzivno, dokument iz ministarstva šumarstva o dodjeli novaca iz pričuve Srpskom narodnom vijeću. Smatram da je to neki novi početak, budite uvjereni, srpske Fimi medije', kazao je Rodić.

No dokument koji su gledatelji javne televizije mogli nakratko vidjeti jest zapravo javno dostupan dokument financijskih potpora SNV-u iz 2008. iz kojeg je vidljivo da im je Ministarstvo regionalnog razvoja uplatilo te godine za projekt 'Revitalizacija i razvoj ruralnih područja' ukupno 115.000 kuna.

Zapravo je tim dokumentom Rodić demantirao sam sebe, jer je prije nekoliko dana kod predsjednika Josipovića tvrdio da je SNV 2008. godine od Ministarstva regionalnog razvoja dobilo 7,6 milijuna kuna.

Ukupno je SNV u 2008. godine dobio 7,8 milijuna kuna, od čega uz gore spomenute podatke, kroz proračunsku zalihe Vlade mu je isplaćeno 3,4 milijuna kuna i preko Savjeta za nacionalne manjine 4,3 milijuna kuna.

Za razotkrivanje srpske Fimi-medije, Rodiću će trebati znatno jači dokazi o nenamjenskom trošenju proračunskog novca ili pronevjeri. Jer u spomenutoj aferi nije se radilo o legalnim financijskim potporama iz proračuna, nego isisavanju novca iz državnih poduzeća kroz napuhane cijene poslova koje su ugovarala državna poduzeća s agencijom Nevenke Jurak.