JOSIPOVIĆ PONOVNO ODGOVARA

'Pupovac je spreman ugroziti europsku budućnost Hrvatske!'

24.08.2012 u 15:21

Bionic
Reading

Iz Ureda Predsjednika Republike Ive Josipovića danas je u povodu razgovora predsjednika Srpskog narodnog vijeća i zastupnika u Hrvatskom saboru Milorada Pupovca, objavljenog u srpskom listu "Danas", poručeno kako Pupovac navodi više neprihvatljivih stavova i 'Hrvatsku pozicionira kao taoca njegovih privatnih problema'

'Najvažnije, gospodin Pupovac je naveo kako nastavak kritike njegove politike i propitivanje njegova poslovanja predstavlja razlog za tvrdnju kako Hrvatska možda ne ispunjava obveze iz monitoringa o pristupanja EU. Time gospodin Pupovac sebe stavlja iznad načela demokratskog funkcioniranja društva i slobode tiska, a Hrvatsku pozicionira kao taoca njegovih privatnih problema', stoji u priopćenju.

'Očito, gospodin Pupovac zbog kritika s kojima je suočen namjerava 'tužiti' Hrvatsku Europskoj uniji. Time želi svoju poziciju izjednačiti s položajem manjina u Hrvatskoj, zaboravljajući da su najoštrije kritike njegova rada došle upravo iz redova srpske manjine. Zaprepašćujuće je da je gospodin Pupovac zbog svojih interesa spreman ugroziti europsku budućnost Hrvatske', kaže se u priopćenju.

Pupovčeva teza o skretanju predsjednika Republike 'u desno' legitimna je, ali promašena, dodaje se. 'Ne samo zato što dolazi od političkog lidera koji je u dva mandata bio koalicijski partner u desnim vladama, već i zbog promašenog argumenta vezanog za nazočnost Predsjednika na obilježavanjima tragičnih događaja iz prošlosti. Podsjećamo, predsjednik Josipović je, uz bivšeg predsjednika Mesića, jedan od visokih dužnosnika koji su najčešće nazočili odavanju počasti žrtvama iz Drugog svjetskog rata, a prvi je koji je, i ne jednom, odao počast srpskim žrtvama iz Domovinskog rata', stoji u priopćenju iz Ureda Predsjednika Republike.