KONAČNO KRAJ VRUĆINA!

Još dva dana pakla, u nedjelju 15-ak °C manje

24.08.2012 u 10:18

Bionic
Reading

Danas i u subotu treba još izdržati paklene vrućine. Petak će biti najtopliji dan u godini, temperature će ponegdje dosezati 40 stupnjeva, a potom nam u nedjelju konačno stiže malo kiše te pad temperatura i do 15 stupnjeva. Sljedeći će tjedan biti sunčan ali ugodan, a sljedećeg vikenda slijedi novo osvježenje, najavljuju prognostičari

U subotu će u cijeloj Hrvatskoj ponovno biti sunčano i vruće, ali ipak malo lakše nego danas. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnje temperature kretat će se od 20 do 25°C, u gorskim krajevima Dalmatinske zagore malo niža, a najviša između 32 i 37°C. U Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije bit će i malo viša.

U nedjelju nam konačno stiže jača promjena vremena. Već prijepodne očekuje se porast naoblake na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i na sjeverozapadu zemlje. Mjestimice će biti kiše, pljuskova i grmljavine koji su do kraja dana mogući i u Slavoniji te mjestimično u Dalmaciji. Ponegdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme, najviše na Sjevernom Jadranu. Već ujutro na sjeverozapadu će početi puhati jak sjeverni vjetar. Tijekom dana vjetar i zahlađenje proširit će se i na ostatak unutrašnjosti, a poslijepodne i navečer na sjevernom Jadranu zapuhat će jaka i olujna bura. Kasno navečer i u noći bura će se širiti i na Dalmaciju. Temperature će se cijeloga dana kretati od 20 do 25°C, a u Slavoniji će biti tek nešto više. Na Jadranu će se kretati od 24°C na sjevernom do 34°C na južnom.

U ponedjeljak nam slijedi brzo razvedravanje pa će se u cijelu Hrvatsku ponovno vratiti sunce. Još ujutro na istoku i jugu može biti više oblaka uz lokalne pljuskove. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu bura i tramontana. Dnevne temperature zraka kretat će se od 20 do 27°C, a na Jadranu od 26 do 30°C.

U utorak, srijedu i četvrtak ponovno stiže sunčano vrijeme uz lagani porast temperatura, ali ne do ovakvih vrijednosti. Jutra će u kopnenom području biti svježa, ponegdje i maglovita, a dnevne temperature do petka ponovno će biti oko 30 ili malo više.

Sljedeći vikend donosi nam novu promjenu vremena uz mogućnost kiše i pada temperature, no o tome će više riječi biti u narednim prognozama.

Za sada se ne vidi povratak ovakvih paklenih vrućina; šansa za tako nešto je mala, rekao je Kristijan Božarov, predsjednik udruge Crometeo.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.