NOVA LOKACIJA KOD WESTGATE-A

Bandić 'protjerao' Rujanfest iz Zagreba

23.08.2012 u 18:16

Bionic
Reading

Samo 20 dana prije početka vrlo posjećene jesenske manifestacije Rujanfest koji se tradicionalno održava na Bundeku, gradonačelnik Bandić odbio je dati suglasnost za njegovo održavanje uz novozagrebačko jezero, ali i na bilo kojoj drugoj lokaciji u Zagrebu, priopćili su organizatori ove manifestacije.

Zbog toga će Rujanfest biti prisiljen preseliti se na zapadni ulaz u Zagreb − površinu u blizini trgovačkog centra Westgate, pojašnjavaju.

'Tako se za jednu od najposjećenijih manifestacija u državi i velik događaj za građane Zagreba i okolice, u kratkom roku i posve iznenada, morala pronaći nova adresa pa zagrebački festival seli nadomak susjednom gradu Zaprešiću, iako organizatori Zagrebačkom holdingu uplaćuju 300 tisuća kuna za lokaciju te plaćaju sve troškove od šatora do izvođača', potužili su se organizatori.

'Ispričavamo se svim zainteresiranim posjetiteljima te želimo istaknuti kako smo bili spremni i još smo uvijek spremni omogućiti besplatan ulaz građanima ako gradonačelnik promijeni stav te omogući da se ovaj sad već tradicionalni zagrebački festival ipak održi u Zagrebu', izjavila je organizatorica Rujanfesta Anita Tuček.

Unatoč preseljenju, organizatori su osigurali 100 autobusa koji će posjetitelje besplatno voziti na novu lokaciju festivala te građane pozivaju u veliki "Grad dobre zabave" na zapadnom ulazu u Zagreb.