SEOSKI TURIZAM

Braći državnog tajnika 400.000 kuna od države

13.05.2009 u 22:20

Bionic
Reading

Dvojici braće državnog tajnika u Ministarstvu turizma i predsjednika dubrovačko-neretvanskog HSS-a Ive Muje država je u posljednjih nekoliko mjeseci dodijelila, najvećim dijelom bespovratno, gotovo 400 tisuća kuna

Zadruzi Konavoski miri, koju je prošle godine osnovao Vlaho Mujo, Ministarstvo regionalnog razvoja prije tri je mjeseca odobrilo bespovratnih 283.800 kuna za projekt Seoskog kluba Lovorno, piše Slobodna Dalmacija.

Konavoski miri registrirani su kao uslužna zadruga za seoski turizam, a u evidenciji Hrvatskog saveza zadruga navedeno je da ima samo tri zadrugara. Ministarstvo poljoprivrede je odobrilo Đuri Muji 100 tisuća kuna za financiranje troškova uređenja starih tradicijskih kuća.

Riječ je o novcu koji Ministarstvo dodjeljuje u okviru programa poboljšanja turističke ponude na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Do ovih je podataka došla Slobodna Dalmacija istražujući informacije iz anonimnog pisma koje kruži Dubrovnikom, a u kojemu se Ivo Mujo proziva kako je svoj položaj državnog tajnika iskoristio da bi 'sebi na najlakši način isplatio bespovratna sredstva'.

Anonimka barata podatkom o oko 850 tisuća dobivenih kuna, a tvrdi da je osnutak zadruge Konavoski miri koincidirao s Mujinim odlaskom u Zagreb na poziciju državnog tajnika za turizam.

Kako je Ivo Mujo kandidat za načelnika općine Konavle, njegov brat Vlaho tvrdi da plasiranje ove priče ima političku pozadinu.

'Moj brat Ivo nema nikakve veze sa sredstvima koja su odobrena Konavoskim mirima. On nije ni član naše zadruge. Ovdje se radi o čistom spinu u izborne svrhe. Netko je zlonamjerno zbrojio sredstva koja smo zatražili, s onima koja su nam odobrena, i pritom zanemario činjenicu da mi od tog novca još nismo dobili ni kune', kaže Vlaho Mujo, koji za sada ne želi otkriti pojedinosti projekta seoskog kluba Lovorno.