Hrvatska O TROŠKU HZZO-A

Predsjednik Sabora Šprem otputovao u SAD na liječenje

U nastavku liječenja multiplog mijeloma, zloćudne bolesti plazma-stanica krvi, predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem jutros je redovitom zrakoplovnom linijom otputovao u SAD, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora

Iz ureda poručuju da je nakon povratka bolesti primijenjena terapija dovela do određenog poboljšanja stanja, no terapijske mogućnosti u Hrvatskoj su iscrpljene, piše Večernji list.

Plan liječenja prema stajalištu medicinskog konzilija predviđa liječenje primjenom krvotvornih matičnih stanica uz prethodnu redukciju broja tumorskih stanica. Takav tip liječenja ne može se provesti u Hrvatskoj zbog dobi, stanja, tipa i rijetkosti bolesti te terapijskih mogućnosti. Stoga je liječnički tim preporučio odlazak u MD Anderson Cancer Center u Houstonu koji je vodeći svjetski centar u liječenju multiplog mijeloma.

Temeljem stava i prijedloga liječničkog konzilija povjerenstvo HZZO-a odobrilo je odlazak i troškove dijagnostike i obrade u SAD-u, što je uobičajen postupak s obzirom na tip i fazu bolesti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još