Hrvatska UČENJE OD 10. RUJNA

Zbog vrućina Split traži odgodu početka škole

Splitsko-dalmatinska županija uputila je zahtjev Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta da nastava u školama na njezinu području počne tjedan dana kasnije nego u ostalim dijelovima Hrvatske. Zdravko Omrčen, županijski pročelnik za prosvjetu očekuje da će, s obzirom na vrućine i turističku sezonu koja je i dalje u punom jeku, odgovor biti pozitivan iako su sa zahtjevom zakasnili više od dva mjeseca

'Postoji pravilnik po kojemu smo mi kao županija zahtjev trebali uputiti do sredine lipnja. Tada smo imali sastanak na kojem nisu sudjelovali predstavnici osnovnih škola iz Splita i donijeli zaključak da ćemo tražiti odgodu. Međutim, usprotivili su se splitski ravnatelji pa smo odustali jer nismo imali jedinstven stav. Situacija se sada promijenila. Jučer su od mene ravnatelji splitskih osnovnih škola tražili da sada uputim zahtjev za odgodu što sam i učinio', kazao nam je Omrčen.

Kaže da pravilnik treba mijenjati jer u lipnju ni meteorolozi ne znaju kakvo će vrijeme biti u rujnu, ali još uvijek je na snazi.

'Vidjet ćemo hoće li ministarstvo biti fleksibilno i uvažiti naš zahtjev iako ima pravne osnove da nas odbije', zaključio je Omrčen. Ako ministarstvo odobri, nastava bi na području Splitsko-dalmatinske županije počela 10. rujna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još