IMA SE

Filozofski skupo plaća najam alternativnih prostorija

13.05.2009 u 14:19

Bionic
Reading

Farsa oko nastave na tzv. alternativnim lokacijama počela je otkrivati pravu dubinu svojih razmjera, smatraju studenti okupljeni oko Nezavisne studentske inicijative koji blokiraju Filozofski fakultet već 24 dana. Prema njihovim saznanjima, Fakultet je utrošio golema sredstva za najam prostorija u kojima bi se trebala odvijati dislocirana nastava

Iznos koji je utrošen u organizaciju te šarade, kako su odluku odgovornih nazvali studenti, nije objavljen. Oni su se osvrnuli i na nezavidan položaj dodatnog osoblja.

'Uprava prisiljava čistačice, domare i tehničko osoblje da odrađuju dvostruke smjene, prvo na tzv. alternativnim lokacijama, zatim u samoj zgradi Fakulteta', stoji u priopćenju za javnost objavljenom na njihovom službenom blogu.

Teret prebacuju na one koji nisu u mogućnosti odbiti kažu oni. 'Kad su studenti dali do znanja da ulogu nijeme podčinjenosti dekretima političkih struktura, a na račun javnog interesa, više ne kane bespogovorno izvršavati, vladajući su potajno našli nekoga drugoga da za taj neočekivani neposluh plati.

Napomenimo da su to vjerojatno isti oni ljudi koji svojoj djeci neće biti u mogućnosti plaćati troškove komercijaliziranog visokog obrazovanja. Socijalno nasilje sadržano u ukidanju prava na besplatno obrazovanje time se na skandalozno otvoren način još jednom potvrđuje, u samome središtu institucije', smatraju studenti.