JOSIPOVIĆ ODGOVARA

'Mene često kritiziraju. Zašto bi Pupovac bio iznimka?'

19.08.2012 u 17:50

Bionic
Reading

SDSS, Srpsko narodno vijeće, Zajedničko vijeće općina i Prosvjeta smatraju pismo predsjednika države Ive Josipovića listu Novosti opasnim presedanom - posve neprimjerenim demokratskim društvima

Izrazili su zabrinutost predsjednikovim osobnim napadom na Milorada Pupovca. Nije, kažu, posao predsjednika države da moć upotrebljava za razbijanje bilo koje stranke ili organizacije koje svoj legitimitet potvrđuju na izborima i koje djeluju u okviru Ustava i zakona.

Posebno je zabrinjavajuće, ističu, što predsjednik države to ne radi u slučaju bilo koje druge stranke, pa čak ni u slučaju ekstremnih političkih stranaka koje govore jezikom mržnje i netolerancije prema pripadnicima manjina, ali to radi, stoji u priopćenju, upravo prema jednoj manjinskoj stranci socijalističke političke orijentacije, donosi HRT.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović komentirajući na upit novinara današnju zajedničku izjavu Srpskog narodnog vijeća (SNV), Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), Zajedničkog vijeća općina i SKD Prosvjeta - istaknuo je kako misli da u demokraciji nema nikoga tko bi bio nepodložan propitivanju, i svoje uloge i svoje funkcije.

Predsjednik Josipović rekao je to u Barbanu, gdje je nazočan 37. Trci na prstenac. Predsjednik Josipović naglasio je kako je današnja pismena izjava iz SNV-a sama po sebi nedemokratska. 'Mene kao predsjednika često propituju i kritiziraju a ne vidim zašto bi Pupovac bio iznimka', rekao je predsjednik Josipović.