RADIN O SUKOBU JOSIPOVIĆ - PUPOVAC

'Povjerenje se ne gradi napadom na povijesnog lidera manjina'

19.08.2012 u 12:04

Bionic
Reading

Zastupnik talijanske manjine Furio Radim zatečen je reakcijom predsjednika Ive Josipovića i optužbama na račun Milorada Pupovca te ga je, kaže, zbunio ton pisma predsjednika tjedniku Novosti Srpskog narodnog vijeća

'Manjine u predsjedniku vide točku prijateljstva, potrebno povjerenje ne gradi se napadom na povijesnog lidera manjina', rekao je Radin za Večernji list i dodao da ga zabrinjava što je, odmah nakon te teme, Josipović počeo spominjati Ustavni zakon o manjinama. 'Hvali Ustavni sud na odluci koju je donio četiri mjeseca prije izbora, u neustavnom roku', kaže zastupnik talijanske manjine.

Napominje da su istoga dana Josipović i njegov savjetnik Siniša Tatalović dali oprečne izjave. Josipović tvrdi da je zadovoljan postojećim zakonom, a Tatalović kaže da treba mijenjati postojeći model i zagovara teoriju asimilacije.


Pupovca je branio i potpredsjednik Vlade Neven Mimica u intervjuu za radio 101. 'Imamo radnu suradnju s manjinama i radnu podršku. Ja ni u jednom trenutku nisam osjetio da se radi o nekom reketu, ni u jednom trenutku nije bilo imperativnih zahtjeva i ucjena', rekao je Mimica. Pritom je i opovrgnuo informaciju da je Srpsko narodno vijeće dobilo 25 milijuna kuna iz interventnog fonda za saniranje elementarnih nepogoda i dodao da je SNV dobio četiri milijuna kuna i to iz proračunske pričuve.

Podsjetimo, pismo u kojem Josipović Pupovca optužuje za etnobiznis, monopoliziranje srpstva i reketarenje upućeno je nakon objave tekstova u Novostima koje izdaje SNV u kojima se problematizira Josipovićeva uloga u ZAMP-u te milijunska dobit tvrtke Emporium, Josipovićeva prijatelja Marka Vojkovića, iz suradnje sa ZAMP-om.