Hrvatska POTPORA SVJETSKE BANKE

Devet nevladinih organizacija dobilo 45 tisuća dolara

  • Autor: Hina
  • 13.5.2009 13:28:48
  • 13.5.2009 13:24:31

Devet nevladinih udruga danas je od Svjetske banke dobilo potporu u iznosu od 45 tisuća američkih dolara u okviru programa Fonda za civilno društvo za 2009., priopćio je Ured Svjetske banke u Hrvatskoj

Nakon razmatranja 109 predloženih projekata, izborno povjerenstvo sastavljeno od djelatnika Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj i predstavnika donatorske zajednice odabralo je projekte Ekološke udruge Argonaut, Udruge SUNCE Ludbreg za osobe s mentalnom retardacijom, dugoselskog Taekwondo kluba, Udruge socijalnih radnika Zadar, Autonomnog centra, Udruge žena Budućnost iz mjesta Đevrske, Otvorene medijske grupacije, Mreže mladih Hrvatske i Udruge žena Vukovar.

Ovogodišnji pobjednički projekti pokrivaju širok raspon djelatnosti na području uključivanja građana kao što su osnaživanje mladih i marginaliziranih skupina, društveno uključivanje osoba s invaliditetom, te potpora ruralnom razvoju, kažu u Uredu Svjetske banke u Hrvatskoj.

Program potpore udrugama civilnog društva Svjetska banka pokrenula je 1983. s ciljem promicanja dijaloga i širenja informacija o razvoju i unapređivanju partnerstva s civilnim društvom na razini pojedinih zemalja. Otkako je 1999. program zaživio i u Hrvatskoj, ukupno je za 97 nevladinih udruga odobreno 319.000 američkih dolara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još