POŽARI U DALMACIJI

Izgorjelo 30 ha u šibenskom zaleđu

17.08.2012 u 21:45

Bionic
Reading

Zračne snage koje su popodne gasile požar otvorenog prostora na području Dazlina - Gaćelezi napustile su požarište, a požar i dalje gasi Državna intervencijska postrojba (DIP) Šibenik i županijske vatrogasne snage, priopćila je večeras Državna uprava za zaštitu i spašavanje u izvješću od 20,15 sati

Opožareno je oko 30 hektara trave, niskog raslinja, hrastove šume i smrike.

I zračne snage koje su gasile požar na području na području Duća kod Omiša večeras su napustile požarište. Požar je pod nadzorom. U gašenju i dalje sudjeluju zemaljske vatrogasne snage s ukupno 77 vatrogasaca i 22 vozila. Opožareno je 200 hektara borova šume i makije.

Požar otvorenog prostora na području Prgometa je ugašen. U gašenju su sudjelovale vatrogasne snage s trogirskog područja i zračne snage.

Gašenje požara na području Vinjana Gornjih u tijeku je. Požar gase zemaljske vatrogasne snage.

Zračne snage koje su gasile požar otvorenog prostora na području Otrić - Seoci, na graničnom području s Bosnom i Hercegovinom, napustile su požarište. Na području Republike Hrvatske požarom je zahvaćeno oko pet hektara borove šume i mješovitog raslinja. U gašenju sudjeluje Državna intervencijska postrojba Split i županijske vatrogasne snage s ukupno 54 vatrogasca i 13 vozila.