AFERA HAJDAŠA DONČIĆA

Gradonačelnica štitila premijera od 'neugodnih' pitanja

17.08.2012 u 11:26

Bionic
Reading

Iako je još uvijek službeno na godišnjem odmoru, Milanović se pojavio na svečanoj sjednici povodom Dana Starog Grada na otoku Hvaru. I iako je za govornicom održao govor o tome kako Vlada očekuje gospodarski rast tek iduće godine, na pitanja novinarke Nove TV o odgovornosti ministra Hajdaša Dončića zbog afere Zračna luka Zagreb nije htio odgovarati

'Nije mi jasno zašto je za to mjesto raspisivan natječaj, čovjek je, pojednostavljeno rečeno, trebao otići u prekomandu', rekao je Milanović prije tri dana za Jutarnji list te je očito ostao pri svom stavu. U obranu premijera od pitanja stala je i gradonačelnica Starog Grada. 'Ne možete, tko vas je pustio ovdje unutra, sad, ovog časa?', rekla je gradonačelnica Đurđica Plančić ekipi Nove TV.

Video možete pogledati ovdje.

Natječaj za zamjenika direktora za koncesiju Zračne luke Zagreb raspisan je prije tek nekoliko dana, a u javnost su izašli mailovi iz lipnja u kojima je Krunoslav Šams, jedan od kandidata, poslao poruku pravoj službi Zračne luke kako bi ih obavijestio da je ministar već izabrao upravo njega na mjesto zamjenika direktora.