NOVI POŽAR

Gori kod Udbine

16.08.2012 u 11:34

Bionic
Reading

U požaru koji je buknuo jučer u Ondiću kod Udbine u Ličko-senjskoj županiji gori šuma na nepristupačnom terenu i na požarište su jutros upućena dva air tractora te Državna intervencijska postrojba i županijske vatrogasne snage, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS)

Vatrogasno operativno središte DUZS-a iz Divulja zaprimilo je jučer nešto prije 16 sati zahtjev za pomoć u gašenju tog požara. Gasila su ga četiri air tractora, JVP Gospić i DVD Udbina. Požar je i dalje aktivan.

Požar na otoku Čiovu kod uvale Duga u Splitsko-dalmatinskoj županiji ugašen je sinoć u 21 sat, a prilikom gašenja lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac koji se nagutao dima i zbrinut je u KBC Split. Vatrom je bilo zahvaćeno 12 hektara trave, borove šume, maslina i voćaka. U gašenju požara sudjelovala su dva canadaira i dva helikoptera. Požar su gasili vatrogasci s trogirskog područja - ukupno 65 vatrogasaca sa 18 vatrogasnih vozila.


I dalje se sanira požarište na području Lokve Rogoznice-Ruskamen u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Požar je lokaliziran jučer ujutro, a opožareno je 50 hektara guste mlade borove šume.

Ugašen je požar na otvorenom prostoru na području Sonković kod Skradina u Šibensko-kninskoj županiji. U gašenju su sudjelovali jedan air tractor i DVD-i Skradin i Dubravice s ukupno šest vatrogasaca i dva vatrogasna vozila.

Jučer u poslijepodnevnim satima izbio je požar na području Krstatice kod Zagvozda u Splitsko-dalmatinskoj županiji koji je ubrzo ugašen. Zahvaćeno je 1,5 hektar trave i grabove šume. U gašenju požara sudjelovali su jedan protupožarni zrakoplov canadair, JVP Imotski, DVD-i Imotski i Zagvozd sa ukupno 22 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.

Požar na otvorenom prostoru na području Komina-Kule Norinske u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gasile su jučer županijske snage koje su obavljale sanaciju terena tijekom noći.

Jučer u ranim poslijepodnevnim satima izbio je požar u mjestu Raba kod Slivnog u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Opožareno je pet hektara trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju požara sudjelovali su Državna intervencijska postrojba Dubrovnik i županijske vatrogasne snage s 53 vatrogasca i 16 vatrogasnih vozila te dva canadaira. Požar je pod nadzorom gasitelja i tijekom noći su vatrogasci dežurali i obavljali sanaciju.