Hrvatska KAVA NA TURSKOJ JAHTI

Lobira li Mesić za prodaju Marine Zadar?

  • Autor: L.A.
  • 15.8.2012 10:21:04
  • 15.8.2012 9:05:09

Bivši predsjednik Stjepan Mesić 'ulovljen' je u utorak na popodnevnoj kavi u Tankerkomercovoj Marini Zadar na jahti koja plovi pod turskom zastavom. Nije poznato je li u pitanju godišnji odmor na plovilu jednog od poznanika koje je stekao kao državnik ili se Mesić našao u ulozi lobista svog dugogodišnjeg prijatelja Bože Jusupa, predsjednika nadzornog odbora Tankerkomerca

Naime, ova nekad značajna tvrtka zadarskog gospodarstva je u problemima i nema naznaka da će se iz njih izvući tako skoro. Prodajom imovine traži se izlaz, a sve glasnije se spominje da je turska Dogus grupa zainteresirana za preuzimanje Marine Zadar koja je kao pomorsko dobro unesena u temeljni kapital Tankerkomerca. Zanimljivo je kako u njemu najveći dioničarski udio ima upravo Božo Jusup.

Činjenica koje upućuju da je Mesić u Zadar stigao po zadatku je nekoliko: kava na turskoj jahti u marini i to baš onoj za koju interes pokazuje Dogus grupa koja je nedavno na zadarskom području već kupila dvije marine (Dalmacija i Borik), dugogodišnje prijateljstvo Jusupa i Mesića te u konačnici Mesićevi kontakti, kojih zbog odličnih odnosa koje je kao predsjednik imao s Turcima sigurno ne manjka.

Osim što grupacija Dogus stvara lanac marina na istočnom Mediteranu, moguće je da aktivira i zamrli plan golf terena na Tustici, a prema vlastitom priznanju spremni su sjesti za zajednički stol s čelnim ljudima KK Zadar i razgovarati o eventualnom ulaganju u zadarskog sportskog miljenika.

207763,205570,204626,197151
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još