'ZAŠTO ME NISTE POZVALI?'

Filip Glavaš bi na policiju zbog paljenja zastave

13.05.2009 u 10:32

Bionic
Reading

Filip, sin Branimira Glavaša, prozvao je PU osječko-baranjsku zato što ga nije pozvala na obavijesni razgovor zbog paljenja HDZ-ove zastave na predizbornom skupu HDSSB-a održanom u nedjelju 10. svibnja u Belišću

Policijski su poziv dobili neki članovi Glavaševe stranke, no ne i onaj koji je zastavu zapalio, piše Slobodna Dalmacija. 'Zastavu sam zapalio ja, i to istu onu koju je moj otac čuvao 20 godina, a zapalio sam je jer su Ivo Sanader i HDZ mom ocu nanijeli nepravdu, progonili ga četiri godine, lažno optužili i presudili mu u političkom procesu. Time sam želio svima staviti na znanje da iza nepravde koju je doživio moj otac, naša obitelj i prijatelji, stoji Ivo Sanader. Neki će reći da je to nasilnički ili huliganski čin, ali ja u ovome trenutku nemam drugog načina boriti se protiv sramne nepravde koju je Sanader nanio mome ocu', pročitao je unaprijed pripremljenu izjavu Filip Glavaš.

Filip Glavaš je zamolio sve pozvane u policiju zbog paljenja zastave da se ne odazovu sve dok i on ne bude pozvan, jer je on odgovoran za taj čin. 'Pitam se je li razlog što me nisu pozvali to što se za nekoliko dana održavaju lokalni izbori pa vlastodršci misle da bi privođenje Glavaševa sina štetilo HDZ-u, znači li to da se iza takvog perfidnog postupka krije bojazan da bi za građane bilo malo previše sada početi proganjati i Glavaševa sina?' rekao je Filip.

Za kraj je dodao: 'Ovime se pokazuje da nismo svi pred zakonom jednaki, a ja ne želim da itko snosi posljedice nečega što sam ja napravio. I zato pozivam vlastodršce da pošalju policiju po mene, privedu me, a ako treba mi i sude!' zaključio je Filip Glavaš koji je, uzgred, nakon izricanja presude svojem ocu pred zgradom Županijskog suda u Zagrebu premijeru Sanaderu poručio da će mu 'suditi narod, a nadam se uskoro i vječni sud'.