MAČEKOVA FIMI MEDIA

Tvrtka Massol za vrijeme Sanadera zaradila 55 milijuna kuna!?

14.08.2012 u 10:20

Bionic
Reading

Marketinška tvrtka Massol Ivana Solde, koju su svjedoci, ali i okrivljenici Mladen Barišić i Branka Pavošević u slučaju Fimi media povezivali s bivšim Vladinim glasnogovornikom Ratkom Mačekom, u vrijeme mandata Ive Sanadera od 2004. do sredine 2009. na poslovima za nekoliko ministarstava zaradila je 55,1 milijun kuna

Dok je Fimi media od poslova s tri ministarstva uprihodila oko 22 milijuna kuna, u istome razdoblju Massol je samo od Vlade, ministarstava obrane, pomorstva, prometa i infrastrukture, gospodarstva, vanjskih poslova, znanosti obrazovanja i sporta te Ministarstva zdravstva, zaradio nevjerojatnih 55,1 milijun kuna, piše Jutarnji list

Kampanje Vlade Otvorena vrata, medijski materijali za posjet G. W. Busha, izbori u BiH, Hitrorez, Vladini e-projekti, Croatia summit 2008, spot Postani kadet OSRH, samo su neki od projekata na kojima je Soldina tvrtka surađivala s Vladom Ive Sandera i njegovim ministrima. Premda se priča oko Massola zahuktala paralelno s Fimi medijom, za razliku od toga slučaja, Massol još nije formalno otvorena priča. Maček, čije se ime povezivalo s Massolom, jest optužen, no ne u kontekstu Massola, nego zbog tzv. crnoga fonda HDZ-a. Od svih okrivljenika u slučaju Fimi media optužbe protiv bivšega Sanaderova spin-doktora su najtanje, no priča o Massolu za Državno odvjetništvo i USKOK još je, kako doznaje Jutarnji, vrlo aktualna.


Naime, prije mjesec dana kada je u sklopu istrage poslovanja najveće hrvatske zaštitarske tvrtke Sokol-Marić policija pregledavala dokumentaciju tvrtke, jedan od fokusa njihova interesa bilo je upravo poslovanje Marića s Massolom.

Za usporedbu, dok je Massol uprihodio 51 milijun kuna od poslova isključivo s ministarstvima, Fimi media Nevenke Jurak uprihodila je jedva oko 22 milijuna kuna, od čega na Kirinov MUP otpada 20 milijuna kuna, a na Kalmetino Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture oko 600.000 kuna.

'Tvrtka Massol je najviše radila za HDZ i Maček je uvijek predlagao tu tvrtku. U ime Massola u HDZ je dolazio gospodin Soldo kojem sam najviše plaćala', ispričala je Pavošević, u čijoj su 'crnoj bilježnici' bile i isplatnice Massolu na iznose od po nekoliko milijuna kuna. Maček je na suđenju prigovorio iskazu Branke Pavošević rekavši da su njezine tvrdnje 'fantazije'.