Hrvatska MILANOVIĆ O AFERI U ZRAČNOJ LUCI

'Nije mi jasno zašto je raspisan natječaj'

Premijer Zoran Milanović rekao je u razgovoru za današnje izdanje Jutarnjeg lista kako vjeruje da će iduća godina biti bolja te da Vlada na temelju pokazatelja očekuje gospodarski rast, dok je govoreći o slučaju Krunoslava Šamsa istaknuo kako nije riječ o uhljebljenju

'Sljedeća će godina, vjerujem, biti bolja, očekujemo rast, i to nije vjerovanje, nego to govore pokazatelji, a ova je godina vrijeme konsolidacije. Na nama je u stvari bilo, kako je to uvijek u politici ključno, s ekspertima za ekonomsku i industrijsku politiku ustanoviti gdje su zapreke u sustavu', rekao je Milanović.

Kada je riječ o raspisivanju natječaja za velike investicije, premijer očekuje da će 'sve krenuti ove godine'. Kao velike projekte naveo je Plomin, Luku Rijeka i željeznice, dodavši kako je nužno skinuti 'stigmu s Hrvatske da je neprijateljska za ulaganja'.

Rekavši kako ne vjeruje da će Hrvatskoj biti potreban MMF, premijer Milanović istaknuo je da je 'situacija u Hrvatskoj teška, ali nije dramatična', dodavši da su 'naše banke stabilne, ali pasivne'.

Govoreći o slučaju Krunoslava Šamsa, premijer je istaknuo kako je potpuno promašeno nazvati uhljebljenjem prelazak nestranačkog načelnika sektora u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, koji je tamo desetak godina te je radio na koncesijskom ugovoru s francuskim konzorcijem ZAIC, na mjesto zamjenika direktora Zračne luke kako bi u ime države kontrolirao provođenje koncesije.

'Nije mi jasno zašto je za to mjesto raspisivan natječaj, čovjek je, pojednostavljeno rečeno, trebao otići u prekomandu', rekao je Milanović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još