Hrvatska NOVA GRADIŠKA - TRN SDP-A

Ministrici podmetnut čovjek optužen za krađu novca siromašnima

Jedan skandal u Novoj Gradiški uskoro će biti riješen, no novi je već na pomolu, otkriva Jutarnji list. Vlada će, naime, na prijedlog ministra financija Slavka Linića poništiti lipanjsku odluku o davanju suglasnosti Gradu Novoj Gradiški za zaduživanje od 10 milijuna kuna, nakon što je otkriveno da je novogradiški gradonačelnik, SDP-ovac Josip Vuković poslao krivotvorenu odluku Gradskog vijeća o podizanju kredita kod Hypo Alpe-Adria banke

Linić je naložio Ministarstvu uprave da provede nadzor, te je utvrđeno da nikakva sjednica Gradskog vijeća nije održana 11. travnja, dana naznačenog u lažiranoj odluci. Vuković je, piše Jutarnji, zapravo naredio šefu Vijeća Mirku Golovrškom da na svoju ruku potpiše odluku. Uz povlačenje odluke Vlade, iz Ministarstva financija najavljuju i poduzimanje zakonskih mjera prema odgovornim osobama Nove Gradiške.

Zebić: Optužen i ponosan

'Za ono što sam učinio, a zbog čega sam optužen, ponosan sam i nemam se namjeru opravdavati ni vama ni bilo kome, a vi pišite što god hoćete!', kratko je na upit Jutarnjeg lista odgovorio Zlatko Zebić, zamoljen da objasni je li on najpodobnija osoba za obnašanje dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb, s obzirom na optužnicu o pronevjeri 280.000 kuna namijenjenih socijalno ugroženima.
Zastupnik SDP-a i gradonačelnik nije obmanuo samo ministra Linića i cijelu Vladu, već je u jednom drugom slučaju, prije tri tjedna, u zabludu doveo i potpredsjednicu Vlade i ministricu Milanku Opačić, piše Jutarnji.

Ministrica je u srpnju potpisala odluku da se u Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški imenuje Zlatko Zebić, inače zaposlen u gradskoj upravi kao tajnik i čovjek od velikog povjerenja gradonačelnika Vukovića.

Protiv Zebića, otkriva Jutarnji, traje kazneni postupak zbog zloporaba položaja i ovlasti, prijevare u službi, krivotvorenja isprave i pronevjere, koji se vodi na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

'U predmetu K-155/12 Zebić je drugooptuženi, a da sve bude još zanimljivije, u optužnici Državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu Zebića se tereti za malverzacije s novcem namijenjenim socijalno najugroženijima! Pronevjerio je, prema optužnici, 280 tisuća kuna namijenjenih socijalno ugroženima u Okučanima', piše Jutarnji.

Ministrica Opačić s tim nije bila upoznata, te je temeljem prijedloga iz Nove Gradiške i blagoslova gradonačelnika Vukovića imenovala Zebića u Upravno vijeće. U međuvremenu, Zebić je izabran za predsjednika Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb u tom gradu.

'Nismo znali za podatak da se protiv Zebića vodi kazneni postupak. Sve ćemo ispitati i nakon provjera poduzeti potrebne korake', rečeno je Jutarnjem u Ministarstvu socijalne politike.

208232,206226,181180,205512
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još