BANDIĆEV ĐIR PO GRADILIŠTIMA

'Prokleo bih gradonačelnika koji bi na Ribnjak stavio kamere'

10.08.2012 u 14:09

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas gradilišta na Svačićevom trgu, Trgu Petra Preradovića te razgledao kako napreduju radovi na uređenju zapadnog kolnika ulice Ksaver - od Jandrićeve do Gupčeve zvijezde.

‘Od 1901. kada je napravljen park na Svačićevu trgu, on je doživio dva renoviranja pa je zrelo vrijeme da se generalno uredi’, izjavio je Bandić novinarima dodavši kako je ukupna vrijednost radova 1,7 milijuna kuna te kako radovi desetak dana kasne jer se vegetacija ne može raditi na visokim temperaturama.

‘Trg će biti otvoren najkasnije do početka rujna i bit će jedan od najljepših i najuređenijih parkova u gradu’, poručio je.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Donji grad Marijan Oljica pojasnio je kako će se urediti dječje igralište, posaditi nova trava, očistiti bazen, staviti novi rubnici, klupe i rasvjeta.

Upitan o inicijativi HSLS-a da se u park Ribnjak, zbog sigurnosti građana, postavi video nadzor, bolje osvjetljenje i zaštitari Bandić je poručio: ‘Ja prije 30 godina na Ribnjaku ne bih volio da imam kamere na drveću. Ja sam malo stariji čovjek pa ih mogu staviti, no prije 30 godina prokleo bih gradonačelnika koji bi mi na Ribnjak stavio kamere. Pustimo mlade da se zabavljaju i nemojmo kamerama u privatnost.’

Na Cvjetnom trgu radi se punom parom u četiri faze, a vrijednost radova je 8,7 milijuna kuna izvijestio je novinare Bandić nakon obilaska gradilišta na trgu Petra Preradovića. Do sada je, po njegovim tvrdnjama, napravljeno više od 65 posto posla.

‘Nadam se da bi mogli do kraja rujna izići sa ovih ploha’, rekao je Bandić.

Upitan o odazivu na njegov nedavni poziv građanima i tvrtkama u Zagrebu da podnesu zahtjev za otpisom kamata za dospjele, a nenaplaćene dugove, Bandić je rekao kako će se tjedan dana prije isteka roka ići sa još jednim oglasom.

‘Nitko nikome ne može ništa oprostiti. Mi možemo samo onima koji su dužni gradu omogućiti da plate glavnicu, a da im se oprosti kamata, što nam je omogućila uredba vlade RH’, poručio je Bandić.

Bandić o Ribanjku