ZAGREBAČKI HOLDING

'Maske su pale - preuzimate odgovornost za Čovića'

09.08.2012 u 14:15

Bionic
Reading

Nakon izbora Ive Čovića na još jedan četverogodišnji mandat na čelu Zagrebačkog holdinga HSLS-ovac Darinko Kosor i HSS-ovac Nenad Matić podnijeli su neopozive ostavke na članstvo u Skupštini Holdinga

'Maske su pale! Od danas zagrebački SDP preuzima punu odgovornost, kako za dosadašnje, tako i za buduće poslovne rezultate Uprave Holdinga na čelu s Ivom Čovićem', poručili su u zajedničkom priopćenju Darinko Kosor i Nenad Matić

Njih dvojica, baš kao ni predsjedavajući Davor Bernardić, niti još četvero članova, nisu nazočili jutrošnjem zasjedanju Skupštine Zagrebačkog holdinga na kojem je jednoglasnom odlukom Ivi Čoviću povjeren novi mandat na čelu te megatvrtke.

'Posljednja četiri mjeseca puna su vam usta bila povratka struke u Zagrebački holding. Vjerovali smo vam te smo vas opunomoćili da donesete odluke kakve ste prezentirali', navode Kosor i Matić u priopćenju, a obraćajući se, zapravo, predstavnicima SDP-a u Skupštini.

Ukazuju i kako su, 'suprotno proklamiranim stavovima, ponovo za predsjednika Uprave izabrali Ivu Čovića neovisno o tome što je u posljednje dvije godine ostvario katastrofalne poslovne rezultate te nije provodio zaključke o restrukturiranju same Skupštine Zagrebačkog holdinga'.

Time ste pokazali da vam je ipak partijska podobnost ispred struke i interesa građana grada Zagreba', zaključuje u svojoj ostavci dvojac Kosor – Matić.

Reizbor Ive Čovića komentirao je i gradonačelnik Milan Bandić, rekavši kako je 'potpunu odgovornost za funkcioniranje i poslovanje Holdinga preuzela vladajuća većina u Skupštini Grada Zagreba, kao što imaju i odgovornost za izbor i reizbor čelnog čovjeka'. 'Surađivali smo dosad, surađivat ćemo i ubuduće', obećao je Bandić.

Zanimljivo je kako se na sjednici Skupštine Holdinga pojavilo samo četvero članova (SDP-ovci Zvane Brumnić i Dragan Korolija Marinić, HDZ-ovac Stanko Gačić te Tatjana Holjevac), dok je preostalih sedam sudjelovalo, odnosno glasovalo preko punomoći.