Hrvatska VANDALSKO IŽIVLJAVANJE

Autom se provozao po zadarskoj atrakciji Pozdrav suncu

  • Autor: L.A.
  • 8.8.2012 15:19:43
  • 8.8.2012 13:28:12

Zadarska turistička atrakcija Pozdrav suncu od početka ljeta svijetli prigušenim sjajem. Kvar na instalacijama ugasio je nekoliko panel ploča, a dugoočekivani zamjenski dijelovi koji su sredinom srpnja stigli iz Njemačke postupno su stavljani u funkciju. I taman kada se učinilo da će u špici sezone Pozdrav suncu konačno vratiti svoj pravi sjaj, nepoznati počinitelji izazvali su nova oštećenja

Mali stupovi koji drže prstenove oko instalacije su popucali pod teretom i izazvali oštećenja na električnim sklopovima i instalacijama. Šteta se procjenjuje na 50 tisuća kuna.

'Pretpostavljamo da je oštećenje izazvano vožnjom automobilom ili nekim drugim prijevoznim sredstvom po Pozdravu suncu', kazuje Ivana Dadić, stručna suradnica za protokol i informiranje u Gradu Zadru.

Policija nema dojava o novim oštećenjima niti video dokaz vandalskog čina. Unatoč video nadzoru koji je u rukama obližnje Pomorske policije neodgovorni pojedinci automobilima, tvrdim i oštrim predmetima godišnje oštete desetak ploča, a svaka od njih vrijedi 15 tisuća kuna. Osim troška problem su i rezervni dijelovi na koje se čeka mjesecima.

Iz Gradske uprave planiraju pojačani nadzor, a građani se s pravom pitaju kako je moguće da kamere ne pomažu u otkrivanju počinitelja vandalskog iživljavanja na Pozdravu suncu koji tijekom ljetnih mjeseci dnevno posjećuju desetine tisuća turista.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još