Hrvatska VIJEĆNICA HSPD-A U VIROVITICI

Pala prva ostavka zbog poreznog duga!

Vijećnica Hrvatske stranke pravne države u Gradskom vijeću Virovitice Vesna Hercigonja podnijela je neopozivu ostavku na tu dužnost zbog poreznog duga i objavljivanja njenog imena na popisu Porezne uprave, izjavio je danas na konferenciji za novinare u Virovitici predsjednik te stranke Siniša Prpić

Hercigonjin dug nastao u knjigovodstvenom servisu koji vodi iznosi 529.899,34 kuna. Kako je napisala u izjavi koju je uputila stranci, dio duga uredno otplaćuje od 2006. godine putem ovrha na plaću, a za ostatak duga se spori s Ministarstvom financija. Pred novinare, zbog bolesti, nije došla.

'U Hrvatskoj stranci pravne države držimo da smo pred zakonom svi isti i ovakav čin kakav je napravila Vesna Hercigonja preporučamo svima koji su u sličnoj situaciji, posebice virovitičkom gradonačelniku Ivici Kirinu koji je bio optužen u aferi Fimi media', rekao je Siniša Prpić.

Vesnu Hercigonja u Gradskom vijeću Virovitice zamijenit će Ivan Špehar.

Hrvatsku stranku pravne države u Virovitici su prije četiri godine osnovale prevarene štediše propale Štedno-kreditne zadruge Virovitica, koji su pokradeni za više od 100 milijuna kuna, te su se uz pokretanje sudskog spora, odlučili za pravdu boriti i političkim sredstvima. Sudski postupak još je u tijeku, a da HSPD vjeruje u pravdu i moral potvrđuje i njihov današnji primjer s vijećnicom Hercigonjom, koja se našla među više od 3600 dužnika u Virovitičko-podravskoj županiji, koji državi duguju više od pola milijarde kuna.
208105,208104,207587,207567
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još