DAN POBJEDE S THOMPSONOM

U Čavoglave hodočastili deseci tisuća ljudi

05.08.2012 u 21:06

Bionic
Reading

Glavna pučka proslava Oluje, koja se već sedmu godinu zaredom održava u Čavoglavama, rodnom mjestu Marka Perkovića Thompsona, i ove godine okupila je veliki broj ljudi

Do ranih poslijepodnevnih sati, po procjeni policije, u Čavoglave je stiglo više od 40 tisuća ljudi. Kako se primiče večer, broj posjetitelja se povećava, a organizatori na koncertu očekuju oko stotinjak tisuća ljudi.

Na glavnoj seoskoj prometnici, od koje put vodi do crkve Hrvatskih mučenika u središtu Čavoglava, postavljen je transparent dobrodošlice na kojemu dominiraju slike Franje Tuđmana, Gojka Šuška, generala Ante Gotovine i generala Mirka Norca. Ove godine organizatori su se potrudili pa su sve prodajne štandove smjestili na jedno mjesto uz šetnicu koja vodi do seoske crkve. A na njima se prodaju hrvatske zastave, majice sa znakom Oluje, galanterija i Thompsonova glazbena izdanja.

Na kamenjaru i livadama oko crkve postavljeno je na desetke šatora u kojima se gosti mogu okrijepiti pićem i hranom, a iza tih šatora na ražnjima se vrte stotine janjaca. Čak se na jednom ražnju vrti i vol.

Najveće okupljanje naroda ove je godine pod budnim okom policije, koja je nedaleko od pozornice postavila svoj šator. Policijska uprava šibensko-kninska u tom šatoru oformila je stožer. Policija budno prati nosi li netko od posjetitelja obilježja koja su zabranjena.

Proslava je počela u 16 sati defileom bikera – vožnjom motorima od Drniša do Čavoglava, koju predvodi Thompson. U večernjem, glazbenom dijelu programa, posjetitelje će zabavljati Mate Bulić, Željko Bebek, Opća opasnost i domaćin Marko Perković Thompson. Službeni program završava u ponoć svečanim vatrometom.