Hrvatska DRŽAVA MISLI OZBILJNO

Porezna uprava će oduzeti imovinu najgorima

Nakon što je objavila listu tvrtki i građana koji su dužni državi, Vlada kreće u lov na prvih pola milijarde kuna. Do kraja kolovoza sjest će na imovinu, obiteljske kuće i vozila prvih stotinu najgorih poduzetnika. Riječ je o članovima uprava i skupština poduzeća za koje Porezna uprava ima jasne pokazatelje da su otvarali tvrtke samo s ciljem izvlačenja novca

Prvi kriterij kojim su se u Poreznoj upravi vodili bila je činjenica da je riječ o tvrtkama koje imaju samo jednog ili nijednog zaposlenika. Zabilježeni su i slučajevi u kojima jedna osoba otvara do desetak tvrtki, a pritom isključivo izvlači novac iz tih tvrtki i ne podmiruje obveze prema državi. Podaci o tim tvrtkama u Poreznoj upravi tretiraju se kao tajna.

Dužnici će u sljedećih 30 dana biti pozvani na informativni razgovor u Poreznu upravu. Ako su svoju osobnu imovinu prenijeli na članove obitelji ili nekog drugog, Porezna će njima slati rješenja o ovrsi.

Da se očekuje slanje rješenja o ovrsi za stotinu tvrtki već krajem ovog mjeseca, potvrdila je HRT-u i šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec. Kaže da su matični uredi iz cijele zemlje dostavili popis od ukupno 600 poduzeća za koje u ovom trenutku mogu dokazati odgovornost članova uprave.

207383,207367,207375,207320

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još