VRDOLJAK NAJAVIO

'Bespravno sagrađeni objekti rušit će se u rujnu'

31.07.2012 u 17:59

Bionic
Reading

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Ivan Vrdoljak najavio da će se bespravni izgrađeni objekati u Hrvatskoj početi rušiti u rujnu

'Bespravno izgrađeni objekti počet će se rušiti u rujnu, a ne prije, zbog samog tijeka turističke sezone', kazao je ministar Vrdoljak danas u Umagu dodavši kako će prvi na udaru biti oni objekti čija je gradnja u tijeku, a potom i oni koji po ocijeni jedinica lokalne samouprave smetaju razvoju te sredine.

Po njegovim riječima, u izradi je lista prioriteta s time da će vlasnici onih objekata koji su "nastali" prije donošenja Zakona o legalizaciji bespravne gradnje imati priliku, kako je rekao "sve papire dovesti u red".

U sklopu obilaska gradilišta stambenih zgrada koja se gradi po programu društveno poticajne stanogradnje (POS) ministar Vrdoljak u Umagu je obišao i razgledao gradilište novog višestambenog objekta na lokaciji Komunela Potok u kojem će već iduće godine novi dom pronaći 39 obitelji koji su kupili stan po cijeni od 849 eura za četvorni metar.

"Upravo bi stambeno poticajna stanogradnja mogla biti ona karika koja će potaknuti građevinski sektor" - istaknuo je Vrdoljak koji je za iduća dva mjeseca najavio podjelu ključeva 45 stanova u Zadru. Nakon toga slijedi podjela ključeva u Gospiću itd.

Gradi se u Makarskoj, Opatiji, Puli i Vinkovcima, a u Šibeniku je u tijeku projektiranje stanova .

"Osim toga pripremaju se i vrlo ozbiljni projekti u Zagrebu i Splitu, a dogodine i u Osijeku" - zaključio je Ivan Vrdoljak.

Riječ je o ukupnim investicijama u visini od 190 milijuna kuna, a dogodine bi se ta sredstva, prema najavi Vrdoljaka, mogla i udvostručiti.