HDZ-OVAC ŽEVRNJA U SEKS AFERI

'Možda mi smještaju ljudi iz stranke'

31.07.2012 u 17:06

Bionic
Reading

Dugogodišnji načelnik uspješne općine Dugopolje, Zlatko Ževrnja, od prošlog tjedna i neslužbeni ministar gospodarstva u HDZ-ovoj vladi u sjeni, napunio je novinske stupce zbog sumnje da je sudjelovao u aferi podvođenja manekenki nizu javnih osoba. Jedne dnevne novine objavile su detalje iz istrage protiv vlasnika splitske modne agencije Kristina Ivice Jurišića i njegovog pomagača Ivice Šačića, inače dubrovačkog HDZ-ovca, pa eksplicitno objavile da je i Ževrnja bio korisnik usluga elitnih prostitutki

Po hrvatskim zakonima, čak i da je to točno - dupogopoljski načelnik ne bi kazneno odgovarao jer se klijenti ne gone, samim prostitutkama se kazne najčešće preinačuju u uvjetnu ili prekršajnu, pogotovo ukoliko razotkriju organizatore cijelog lanca, dok se za njih policija i Odvjetništvo trude osigurati što veću zatvorsku kaznu.

Ipak, Ževrnja se prilično uznemirio zbog optužbi, pa najavljuje sudske tužbe protiv Jutarnjeg lista i njegovih 'anonimnih izvora' te tvrdi da cijela priča jednostavno nije istinita. Za istaknutog pripadnika novog Karamarkovog konzervativnog HDZ-a bilo bi zbilja nezgodno ukoliko bi se ustanovilo da u slobodno vrijeme tako grubo zanemaruje obiteljske vrijednosti.

'S vlasnikom te agencije nisam komunicirao, čak se nismo ni rukovali, a u posljednje tri godine izvan obiteljske kuće nisam prespavao više od deset puta. Jasno da se radi o lažima, ne mogu vjerovati da netko ide tako duboko i da mi na ovako nizak način želi napakostiti', kazao nam je Ževrnja. Točno je, priznaje, da je prije mjesec dana bio na razgovoru u policiji, 'no tek kao svjedok, i to svjedok koji ne zna gotovo ništa'.

Tko, dakle, želi napakostiti Karamarkovom 'ministru gospodarstva'? On sam, kaže, danas je vrlo pomno analizirao cijelu situaciju i siguran je da postoji politička dimenzija. 'Možda je i netko iz moje stranke, možda nekome smeta što sam u Odboru za gospodarstvo, makar ne znam zašto bi to bilo tako', kaže Ževrnja.

U svakom slučaju, za HDZ neugodna afera potrajat će još neko vrijeme jer će načelnik Dugopolja najvjerojatnije ipak biti jedan od svjedoka u sudskom postupku protiv Jurišića i Šačića. Same djevojke, koje su redom pobjednice raznih natjecanja ljepote, čeka postupak na splitskom Prekršajnom sudu. Ondje je stvar zasad zapela jer se sutkinja kojoj je dodijeljen predmet nalazi na godišnjem odmoru.