MILANOVIĆ PORUČIO

‘Korčula idućih godina mora postati tvornica novca’

28.07.2012 u 16:51

Bionic
Reading

Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović danas je na Korčuli sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u prigodi obilježavanja Dana grada Korčule i blagdana sv. Todora, korčulanskog zaštitnika

Obraćajući se okupljenima u dvorani Doma kulture, predsjednik hrvatske vlade kazao je da Korčula ima velike šanse za veliki iskorak jer su, naglasio je, korčulanski standardi uvijek bili visoki te bi kao takvi trebali biti primjer i za standarde u cijeloj Hrvatskoj.

Premijer je, govoreći o gospodarskoj situaciji a posebno onoj u turizmu, kazao da je hrvatska vlada ove godine pomogla korčulanskom hotelskom turističkom poduzeću i spasila ga od stečaja. No, poručio je, to ne treba postati praksa.

‘Korčula idućih godina mora postati tvornica novca, a ne na početku turističke sezone tražiti novčanu pomoć’, rekao je premijer Milanović.

Prigodnim riječima, uz domaćina gradonačelnika Korčule Mirka Duhovića, okupljenima su se obratili i potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo te načelnik susjedne općine Blato Ivo Gavranić.

U prigodi obilježavanja Dana grada Korčule danas su proglašeni i najbolji sportaši Korčule i to prof. Adriana Bačić trener u plivačkom klubu KPK, najperspektivniji sportaši su kadeti malonogometnog kluba sv. Anton, najbolja ekipa su plivačice Plivačkog kluba KPK, a najbolja muška momčad su seniori Vaterpolskog kluba KPK. Najbolja sportašica Korčule je plivačica Jasna Peručić, a najbolji sportaš Dinko Šegedin iz taekwondo kluba Forteca.