OSTOJIĆ UZVRAĆA

Milinović je taj koji je u zdravstvu ostavio nered

28.07.2012 u 14:26

Bionic
Reading

Ministar zdravlja Rajko Ostojić odbacio je današnje kritike koje je na njegov i račun ministarstva te Vlade iznio HDZ, uzvraćajući da je njegov prethodnik Darko Milinović u zdravstvenom sustavu ostavio nered te poručujući da HDZ proziva isključivo iz politikantskih razloga

‘Bivši ministar Milinović je ostavio ogroman dug, nered i kaos u listama čekanja i upravo zato smo postavili akcijski plan smanjivanja koji počinje 1. kolovoza kako smo se dogovorili s udrugama pacijenata’, izjavio je Ostojić za Hrvatski radio, osvrćući se na prijepodnevnu HDZ-ovu konferenciju za novinare.

Na njoj su Darko Milinović i Ante Ćorušić prozvali vladajuću koaliciju da je prevarila građane lažno im, kroz predizborni Plan 21, obećavajući učinkovitiji i financijski stabilniji zdravstveni sustav.

Milinović je pritom Ostojića nazvao najlošijim ministrom zdravstva kojeg je Hrvatska ikada imala, zamjerajući mu povećavanje duga u zdravstvu, veće liste čekanja i nestašicu lijekova u bolnicama, smanjenje proračuna za zdravstvo, odnosno neučinkovitost te nečinjenje u financijskom stabiliziranju zdravstvenog sustava.

‘Nestašice lijekova nema, kada HDZ o tome govori radi to isključivo iz politikantskih razloga, budući da neke bolnice duguju i više od tisuću dana’, odgovorio mu je Ostojić.

Pozdravio je to što HDZ, kako je rekao, analizira Plan 21 na temelju kojega je Kukuriku koalicija pobijedila na parlamentarnim izborima.

‘Uvjeren sam da će iz njega puno, puno naučiti’, poručio je ministar.