KOSOR VS. ŠIŠLJAGIĆ

'Laž je da sam bila član kumrovečke škole'

11.05.2009 u 16:57

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, zamoljena da prokomentira današnje izjave Vladimira Šišljagića, izjavila je da one potvrđuju kojem civilizacijskom krugu pripada predsjednik HDSSB-a, te ustvrdila da se Šišljagić služi lažima i jezikom mržnje kojima želi sakriti neke činjenice

ZAGREB - Šišljagić je u Hrvatskom saboru na konferenciji za novinare izjavio da je potpredsjednica Vlade Kosor bila 'istaknuti član kumrovečke škole' te da ju je, kako je naveo, Antun Vrdoljak suspendirao s Hrvatskog radija zbog članstva u Pokretu za Jugoslaviju.

Kosor je Hini u telefonskom razgovoru izjavila da se Šišljagić i dalje služi 'jezikom mržnje i diskvalifikacijama', te da 'lažima želi sakriti neke činjenice'.

Kosor je, naime, jučer, reagirajući na Šišljagićevu izjavu kojom je premijeru Ivi Sanaderu najavio 'rat do istrebljenja svim političkim sredstvima', rekla da se radi o 'govoru mržnje'.

'Vladimir Šišljagić nije naravno ništa demantirao od onoga što sam jučer rekla', ustvrdila je Kosor i naglasila da je Šišljagić danas 'izrekao laži'.

'Laž je da sam bila član kumrovečke, partijske škole. Laž je i nevjerojatna izjava da me je Vrdoljak suspendirao s HRT-a zbog članstva u Pokretu za Jugoslaviju jer me je gospodin Vrdoljak nagradio za moj rad u ratnim vremenima nagradom za životno djelo 'Ivan Šibl'', rekla je Kosor i dodala da ju je prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman 'osobno kandidirao za Predsjedništvo HDZ-a', nakon čega se, kaže, uključila u politički život, te postala zastupnica u Saboru i potpredsjednica HDZ-a.

'Laž je da sam 90-ih na bilo koji način bila i blizu Pokretu za Jugoslaviju, a činjenica je da sam tih godina radila za prognanike, izbjeglice i branitelje', naglasila je Kosor i ponovila da Šišljagićeve riječi 'pokazuju kojem civilizacijskom krugu pripada'.

'Pokušaj da me diskvalificira podrugljivim nazivom Suzana govori o tome kakvom civilizacijskom krugu pripada', rekla je potpredsjednica Vlade dodavši da Šišljagićeve riječi 'govore o njegovom liku i djelu'.