KIKS AUTOBUSNOG KOLODVORA

Sabor: Zastupnici za autobus plaćaju puni iznos, a ne 6 kuna

25.07.2012 u 17:01

Bionic
Reading

Hrvatsku internetsku zajednicu uznemirio je cjenik zagrebačkog Autobusnog kolodvora u kojem se uz ostale popuste koje ostvaruju đaci i umirovljenici navodi da saborski zastupnici karte za bus plaćaju samo šest kuna. Iako objašnjenje takvog cjenika u službama Autobusnog kolodvora nismo uspjeli dobiti, u Saboru nas uvjeravaju da zastupnici plaćaju punu cijenu autobusne karte

Iako su saborski zastupnici jedno vrijeme imali pravo na besplatan prijevoz u autobusnom, željezničkom, avionskom i trajektnom prometu, takvu povlasticu ukinula je Vlada Jadranke Kosor još 2010. Sabornjaci tako sada plaćaju punu cijenu karte, a naknadu putnih troškova mogu ostvariti samo ako putuju u poslovne svrhe.

Ta informacija potvrđena nam je i iz samog Sabora, gdje su bili neugodno iznenađeni cjenikom Autobusnog kolodvora. Kako doznajemo, malobrojni računi koji su urudžbirani u Sabor za naknadu troškova autobusa u iznosu su pune cijene autobusne karte, a ne na šest kuna (koliko Autobusni kolodvor naplaćuje samu rezervaciju).

Objašnjenje uprave i službi Autobusnog kolodvora nismo uspjeli dobiti jer se nitko nije javljao na telefone. Stoga se pretpostavlja da na Autobusnom kolodvoru jednostavno nisu pratili zakonodavne promjene i pune dvije godine nisu spoznali da saborski zastupnici više nemaju besplatan autobusni prijevoz ni ikakve popuste.