ZBRAJAJU SE ŠTETE

Zbog požara samo iz autokampa Selce otišlo 817 gostiju

24.07.2012 u 14:35

Bionic
Reading

Zbog požara u Selcu, Crikvenici i Novom Vinodolskom te gustog dima koji se tijekom jučerašnjeg dana spustio do mora, mnogi su turisti naglo prekinuli svoje godišnje odmore i otišli, što će hotelijeri financijski svakako osjetiti. Na proširenu sjednica Stožera zaštite i spašavanja na temu sigurnosti u turizmu stigao je danas poslijepodne u Grad Crikvenicu ministar turizma Veljko Ostojić, koji je iznio podatak da je Crikveničku rivijeru napustilo svega sedam posto gostiju

Iako je požar danas stavljen pod kontrolu, jučer je sve izgledalo drukčije. Neki su turisti tijekom jutra sami napuštali kampove i hotele, gdje se zbog dima nije moglo disati, a ostali su iz dva autokampa u Selcu i obližnjih objekata po uputi Javne vatrogasne postrojbe u 10.45 sati evakuirani u roku od 15 minuta. Zavladala je prava panika. Gosti koji su to zatražili bili su smješteni u druge objekte Jadran d. d. u stečaju, bez naplate.

'Navečer oko 21 sat dobili smo obavijest da se gosti mogu vratiti u autokamp. Neki su se vratili, neki su možda nastavili ljetovanje na nekoj drugoj destinaciji u Hrvatskoj, no neki su se vjerojatno vratili svojim kućama. Požar kampu nije nanio nikakvu materijalnu štetu, no financijska šteta će se svakako osjetiti', rekao nam je direktor autokampa Selce Predrag Jeličić. Dodao je da je od 1017 gostiju, koliko ih je u kampu bilo jučer, danas ostalo svega 200.


U Upravi Jadran d.d. u stečaju Crikvenica zatražili smo podatak koliko je gostiju u svim njihovim hotelima bilo jučer i danas, no dobili smo podatak samo za autokamp Selce. Naravno, ističu da je autokamp u punoj funkciji i pozivaju goste da se vrate i nastave svoj odmor.

Od djelatnika hotela na crikveničko-vinodolskoj rivijeri prikupili smo informacije da je zbog požara otišao veliki broj gostiju. 'Zovu nas cijeli dan naši stari gosti, zabrinuti su i pitaju jesmo li dobro. Jučer su otišli doma i ne misle se vratiti', rekla nam je jedna od njih.

Na sjednici su sudjelovali predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Hrvatske vojske, zapovjednik vatrogasnih postrojbi te predstavnici komunalnih službi i policije, čiji je rad ministar pohvalio, a potom je obišao autokamp Selce kako bi se osobno uvjerio u sigurnost turista.

Dodajmo ovome da se vatrogasci još uvijek bore s požarom koji je noćas buknuo uz prugu na Škrljevu, iznad Rijeke. Onaj na Tuhobiću, koji je izbio danas oko 15 sati, je pod kontrolom, doznajemo u Centru 112.

Vatrogasci iz Zagreba do daljnjeg ostaju na crikveničkom području