VRIJE U ZADRU

Ratni zapovjednik Kotlar i njegov sin bocama gađali susjede

24.07.2012 u 09:43

Bionic
Reading

Domino efekt neriješenih imovinsko-pravnih odnosa oko prilaznog puta Galićevim zgradama na Poljani Dragutina Domjanića u zadarskom predjelu Diklo zahvatio je i stanare obližnjih privatnih kuća. Otkako je Nikša Milinković bagerima uklonio put sa svoga zemljišta, a potom dobio i sudsku satisfakciju jer je tužba stanara i Grada Zadra protiv njega glatko odbijena, stanari zgrada gube strpljenje, neki od njih na trenutke i zdrav razum

Izigrani od strane investitora Tomislava Galića, koji je, sumnja policija, do građevinskih dozvola stigao ilegalnim putem, zbog čega je protiv njega i troje bivših zaposlenika Odjela za izdavanje građevinskih dozvola pri ispostavi Državne uprave u Zadru podignuta kaznena prijava, stanari Galićevih zgrada se snalaze kako znaju i umiju pa svoje automobile parkiraju ispred kuća u privatnom vlasništvu. Incidentne situacije su svakodnevne, a kulminacija se dogodila u subotu oko 23 sata kada su stanari Galićevih zgrada Danijel Kotlar (52), bivši zadarski dožupan, ratni zapovjednik 7. domobranske pukovnije i 113. šibenske brigade i njegov sin Kristijan (31) došli u sukob s bračnim parom iz obližnje privatne kuće.

Očevici tvrde kako je okidač za sukob bio potez mlađeg Kotlara koji je nogom šutnuo drvenu kutiju koju je bračni par postavio ne bi li spriječio parkiranje ispred svojih dvorišnih vrata. Razljutilo je to njihova sina te su se mladići jedno vrijeme međusobno verbalno 'častili'. Kotlar je potom krenuo prema svom stanu, a stanari iz privatnih kuća nastavili su s bračnim parom i njihovim sinom komentirati slučaj. Otac i sin Kotlar prvo su im s balkona dobacivali uvrede, a potom boce i čaše, da bi se u konačnici spustili na poprište događaja. Mlađi Kotlar je nakon verbalnih uvreda koje su pljuštale s obje strane odgurnuo 58–godišnju ženu, a potom njezinom 59-godišnjem suprugu rukom skinuo naočale i bacio ih na pod. Tek su dolaskom policije strasti stavljene pod kontrolu.

'Gađaju nas bocama i čašama, prijete nam… Ovaj puta sve je prošlo bez većih posljedica, no pitamo se što je sljedeće. Nisu svi stanari zgrada bahati, no neugodnosti koje doživljavamo od dijela njih su svakodnevica. Molimo ih da nam ne blokiraju ulaz u naša dvorišta, to su naši tereni, naša vlasništva, a oni nam odgovaraju psovkama i uvredama. Samo da se ne dogodi veća tragedija', kazao je u razgovoru za tportal jedan od zabrinutih stanara privatnih kuća koji najavljuju organizirano i zajedničko traženje pravde i zaštite.