Hrvatska KRAJ AGONIJE

Iscrpljeni turisti konačno dočekali trajekte za Rab

  • Autor: N. Miladin
  • 23.7.2012 19:39:01
  • 23.7.2012 18:39:51

Gotovo dvodnevna kalvarija brojnih turista koji su od nedjelje poslijepodne čekali na ukrcaj u trajekte za Rab konačno je završena. Iako bura još uvijek puše, dva najveća trajekta počela su s prijevozom vozila na relaciji Stinica - Mišnjak

Dva najveća trajekta krenula su s prijevozom automobila, motora, autobusa i kamiona prema Rabu i s Raba prema kopnu unatoč buri koja još uvijek puše na tom području. Nesretni turisti, mahom stranci, ostali su zatečeni orkanskom burom još u nedjelju rano poslijepodne i otada se u Stinici stvorila kilometarska kolona.

Sve trajektne linije, pa i one iz pričuvnog pristaništa u Jablancu, bile su otkazane, a prva vozila na ukrcaj su čekala do ponedjeljka kasno popodne.

Iako su udari bure na tom području bili izuzetno snažni, nije zabilježen niti jedan problem s prevrtanjem vozila ili kakvom drugom nesrećom, no turistima, zanimljivo, nitko od lokalnih turističkih djelatnika nije priskočio u pomoć, barem sa sendvičima ili običnom vodom. Kako na tom području postoji tek neveliko apartmansko naselje, a Jablanac nikad nije iskazivao želju i potrebu za razvojem turizma, jasno je u kakvom su se škripcu odjednom našli turisti.

Ipak, nakon neprospavane noći i velikog dijela ponedjeljka, dobra vijest je da meteorolozi na tom području najavljuju daljnje smanjenje udara bure, pa valja očekivati da će se u prijevoz vozila uskoro uključiti i manji trajekti.

Ako je suditi prema dosadašnjoj praksi, trajektna linija Stinica - Mišnjak i u suprotnom smjeru bit će otvorena cijelu noć ukoliko će biti potrebe.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još