TRAJEKTI NE VOZE

Zbog bure i dima zatvorene dionice autocesta i državnih cesta

23.07.2012 u 10:18

Bionic
Reading

Nakon što su jutros zbog orkanske bure bili zatvoreni Paški i Krčki most, promet je trenutno dopušten samo za osobne automobile. No zbog bure su i dalje zatvorene pojedine dionice autocesta i državnih cesta, a osim bure pojedine dijelove cesta zatvorio je i dim, izvjestio je HAK

Zbog gustog dima i požara prekinut je promet na Jadranskoj magistrali ( D8) kod Selca, a zbog prevrnte kam prikolice na vijaduktu iznad Crikvenice.

Za sva vozila, zbog bure, zatvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Posedarje. Obilazak je državnim cestama: Gornja Ploča-Lovinac-Gračac-Obrovac-Karin (D522, D50 i D27- kolona vozila kod čvora Gornja Ploča u smjeru mora duga je oko 12 km). Bura je zatvorila i državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Pojedine dionice cesta otvorene su samo za osobne automobile - Krčki most i Paški most, Jadranska magistrala od Bakra do Svete Marije Magdalene (D8), dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-D3)te dionica Riječke obilaznice: Orehovica-Škurinje gdje se vozi jednim trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Na riječkoj obilaznici zatvoren je uključni krak čvora Draga u smjeru Rupe, a obilazak je preko čvora Čavle.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni, te skliski u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog odrona na državnoj cesti D1 kod Koranskog mosta, vozi se naizmjence, uz regulaciju prometa semaforima.

Što se tiče prometa na moru u prekidu su trajektne linije: prema otoku Rabu, Stinica-Mišnjak, prema otoku Pagu, Prizna-Žigljen, prema otoku Cresu, Brestova-Porozina, te katamaranske linije na riječkom području.