POTPISAO OSTOJIĆ

Glasnogovornici policije otkaz zbog sumnjive diplome

25.07.2012 u 10:06

Bionic
Reading

Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj nakon sedam godina rada dobila je izvanredni otkaz iz MUP-a, s obrazloženjem da 'postoji sumnja u neoriginalnost njene diplome'. Rješenje je potpisao ministar Ranko Ostojić

Krajem prošle godine Kraljević Gudelj prijavila se za posao u VijećuUreda za nacionalnu sigurnost, pa se čini da je u sklopu sigurnosne provjere koju je sama zatražila otkriveno da se u arhivi Filozofskog fakulteta u Zagrebu pod brojem njene diplome nalazi drugo ime. Ona sama tvrdi da je pet godina studirala na tom fakultetu i da je 1996. godine diplomirala engleski jezik i etnologiju. Nije poznato jesu li službeno pokrenuti postupci oko utvrđivanja istine, navodno ni arhiva Fakulteta nije u najboljem stanju, pa će se na rješenje o otkazu 'zbog sumnji' ona sasvim sigurno žaliti.

'Očito mi predstoji postupak dokazivanja vjerodostojnosti moje diplome, u čiji uspjeh ne sumnjam', kratko nam je kazala Marina Kraljević Gudelj. Njezin suprug Denis Gudelj donedavno je bio šef splitske centrale POA-e, a prošle godine je premješten u Zagreb na funkciju savjetnika.