SMJENA KADROVA

Nova imenovanja na zatvorenoj sjednici Vlade

19.07.2012 u 15:58

Bionic
Reading

Vlada Republike Hrvatske na zatvorenom je dijelu današnje, 41. sjednice, deklasificirala dijelove fonograma sa sjednica Vlade RH te dnevni red sa zatvorene sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na temelju članka 5. Zakona o tajnosti podataka (Narodne novine, broj 79/2007) predmetne odluke su klasificirane oznakom 'povjerljivo' stoga ih nismo u mogućnosti u cijelosti objaviti, navodi se u priopćenju Službe za odnose s javnošću Vlade RH. Dnevni red zatvorenog dijela sjednice dopunjen je, naknadno na sjednici, informacijom o ponudi United Energy Commodities SA za kupovinu DINA – Petrokemija d.d., Omišalj.

Osim toga, Vlada RH raspravljala je i o kadrovskim pitanjima. Davorin Kajfeš razriješen je dužnosti pomoćnika ministra financija te je, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, na određeno vrijeme od četiri godine, sukladno odredbi članka 74.a Zakona o državnim službenicima i članka 29. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi imenovan glavnim tajnikom Ministarstva financija.


Također, temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju, na određeno vrijeme od četiri godine, Damir Kaufman imenovan je glavnim tajnikom Ministarstva pravosuđa, a Stanko Kordić glavnim tajnikom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Nikoli Gaće povučena je ovlast za obavljanje poslova zamjenika ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) te je temeljem provedenog postupka po raspisanom natječaju imenovan zamjenikom ravnatelja DUZS-a na određeno vrijeme od četiri godine.

Davor Škrlec razriješen je dužnosti predsjednika Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je, uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, kao predstavnik Ministarstva zaštite okoliša i prirode, predsjednikom Upravnog odbora Fonda imenovan Mario Obrdalj

Razriješeni su dosadašnji predsjednik Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje Zvonko Milas te članovi Savjeta Ivica Buconjić, Drago Matanović, Đuro Perica i Vlado Horina. Uz dobiveno pozitivno mišljenje Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, temeljem Uredbe o izmjenama Uredbe o osnivanju Hrvatskog centra za razminiranje (N.N. 70/2012.) Dijana Pleština imenovana je predsjednicom Upravnog vijeća Hrvatskog centra za razminiranje, a Neven Budak, Goran Granić, Gordana Kovačević, Davor Bruketa, Goran Radman, Ines Krajčak, Vesna Batistić Kos i Viktor Koprivnjak članovima Upravnog vijeća Hrvatskog centra za razminiranje.

Ante Čajić imenovan je predsjednikom Povjerenstva za rješavanje o žalbama protiv rješenja inspektora cestovnog prometa i cesta prema Zakonu o inspekciji cestovnog prometa i cesta, Goran Vukelić imenovan je stalnim članom, a Anđa Đogaš promjenjivom članicom spomenutog Povjerenstva.

Dubravko Klarić
razriješen je dužnosti tajnika Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga, a Željko Petković novoimenovani je tajnik spomenutog Povjerenstva te je također imenovan stalnim predstavnikom Republike Hrvatske pri Grupi za suradnju u borbi protiv zlouporabe i nezakonite trgovine drogama Vijeća Europe (Pompidou Group), dok je dosadašnji stalni predstavnik, Dubravko Klarić, razriješen.

S obzirom na to da je Zakon o pučkom pravobranitelju stupio na snagu 9. srpnja 2012. godine (N.N. 76/2012.) te je s tim danom pučki pravobranitelj preuzeo poslove ravnatelja Centra za ljudska prava, Maja Hasanbašić, vršiteljica dužnosti ravnatelja spomenutog Centra do 1. srpnja 2012. godine, imenovana je vršiteljicom dužnosti ravnatelja od 2. do 9. srpnja 2012. godine.
Guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić i njegov zamjenik Relja Martić opunomoćeni su predstavnici Republike Hrvatske u Odboru guvernera Međunarodnog monetarnog fonda. Zdravko Rogić imenovan je financijskim stručnjakom Republike Hrvatske za pripremu prijedloga rješenja za pitanje prenesene štednje Ljubljanske banke, navodi se u priopćenju.