NEVJEROJATNO

Novi detalj: Kerum oteo 50 ulaznica za ložu Poljuda!

19.07.2012 u 14:32

Bionic
Reading

Novi detalj kaubojskog upada splitskog gradonačelnika Željka Keruma na Poljud u srijedu prijepodne izašao je na vidjelo: kako nam je potvrđeno, Kerum je u maniri bahatog gazde jednostavno oteo 50 ulaznica za večerašnju utakmicu (po 25 komada za lože 'A' i 'B'), vrijednih najmanje 10 tisuća kuna. Nije ih platio

Ulaznice za ložu 'A' Poljuda uopće nisu u slobodnoj prodaji, a cijena za ložu 'B' samo za večerašnju utakmicu je 200 kuna. Splitski gradonačelnik i njegovi zamjenici, jednako kao i župan, dosad su po protokolu imali pravo na svoja mjesta u VIP zoni, pa je otimačina čak 50 ulaznica šokirala sve koji su se u srijedu zatekli na Poljudu. Vijest je nešto kasnije potvrdio i predsjednik nadzornog odbora kluba Josip Paladino, koji se nakon cirkusa u Kerumovoj režiji odlučio oštro suprotstaviti gradonačelniku Splita i definitivno potvrditi Marina Brbića kao novog predsjednika Hajduka

'Nitko ne može doći u dućan i uzeti dva para cipela i ne platiti. Nitko ne može doći u Hajduk i reći Daj 25 loža A i B, uzeti ih i otići. To nije pristojno ponašanje', rekao je Paladino.

Upravo zbog brojnih prigovora na sumnjive osobe koje godinama sjede u Hajdukovoj počasnoj loži, od menadžera dvojbenog ugleda do osuđenih kriminalaca, u mandatu predsjednika Hrvoja Maleša usvojen je strogi pravilnik njezina korištenja. Trajni pristup elitnom dijelu Poljuda imaju bivši predsjednici uprava, skupština i nadzornih odbora, zatim bivši direktori i treneri s osvojenim prvenstvom, te igrači koji su nastupili u više od 249 službenih Hajdukovih utakmica. Privremene ulaznice dodjeljuju se članovima klupskog vodstva, dioničarima s više od 10 tisuća dionica, gradonačelniku i županu s njihovim zamjenicima, te sponzorima ovisno o iznosu kojim prate Hajduk. Predsjednik kluba ima diskrecijsko pravo dodijeliti još nekoliko ulaznica pa će u počasnoj loži, između ostalih, večeras sjediti i ministar sporta Željko Jovanović te njegov pomoćnik Petar Skansi.

Loža 'B', za koju je Kerum također ugrabio 25 ulaznica, po Hajdukovom pravilniku dodjeljuje se veteranima s više od 149 nastupa, bivšim članovima klupskog vodstva te trenerima i igračima. Ovaj dio stadiona nalazi se i u slobodnoj prodaji pa sezonska ulaznica stoji 2.650 kuna - a za večerašnju utakmicu protiv Skonta iz Rige njezina je cijena relativno malih dvije stotine kuna.

Kako će Kerum podijeliti svoj 'plijen' i kojih 50 osoba će odabrati za zajedničko gledanje utakmice, vidjet će se večeras.