Hrvatska RADNO MJESTO ZADARSKIH KONOBARA

Dok nose tacne pune pića riskiraju da ih lupi auto

  • Autor: L.A.
  • 19.7.2012 14:39:56
  • 19.7.2012 13:30:42

'Na križanju Splitske i Bihaćke oboren pješak', 'Djevojci na pješačkom prešao preko stopala', 'Konobaricu na radnom mjestu oborio auto', vijesti o prometnim nesrećama u Zadru u kojima na pješačkim prijelazima stradavaju pješaci sve su učestalije, a u tri spomenuta slučaja nesreće su se dogodile na gotovo nevidljivim 'zebrama'

Boja na njima nazire se u tragovima, a broj takvih prijelaza je zapanjujući. Istraživačkom vožnjom po najfrekventnijim zadarskim prometnicama došli smo do zaključka kako je lakše prebrojati dobro označene prijelaze jer se velika većina njih na cesti jedva primjećuje.

Slučaj 19-godišnje konobarice koja je radeći za džeparac svakodnevno prelazila cestu na izblijedjelom pješačkom prijelazu na stotine puta, sve dok je nije oborilo vozilo za čijim je upravljačem bila njena 22-godišnja sugrađanka, izazvao je burne reakcije u javnosti.

Riječ je o jednom od tzv. konobarskih prijelaza iscrtanih nakon odluke gradonačelnika Zadra Zvonimira Vrančića da ugostiteljskim objektima u Ulici Mihovila Pavlinovića odobri korištenje zelene površine s druge strane ulice.

Iako je od nesreće prošlo više od 20 dana, a iz Gradske uprave su poručili kako će problem brzo riješiti, prijelaz je i dalje u jednako lošem stanju. Službeno obrazloženje izostanka reakcije je kvar stroja za obilježavanje horizontalne signalizacije.

Dok im građani i turisti na većini pješačkih prijelaza riskiraju vlastito zdravlje i živote jer su isti vozačima nevidljivi, odgovorni u očekivanju spasonosne vijesti o otklanjanju kvara nemoćno sliježu ramenima. Je li to uistinu sve što mogu učiniti?
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još