Hrvatska NAPOR VATROGASACA

Već sedam dana bukti požar kod Bijelog vrha

Vatrogasci i dalje nastoje ugasiti požar na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha, koji je buknuo još prije tjedan dana, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje

Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje, površina nije procijenjena, a na gašenje su upućeni pripadnici Državne interventne postrojbe iz Splita i Zadra. Tijekom jučerašnjeg dana u gašenju su sudjelovala i dva air tractora, dva canadaira te dva helikoptera za prijevoz gasitelja.

Požar u Smokoviću, koji je bio dojavljen jučer ujutro, ugašen je sinoć u 22,30 sati. Vatrom je bilo zahvaćeno 24 hektara trave i niskog raslinja. U gašenju tijekom jučerašnjeg dana sudjelovala su dva canadaira, četiri air tractora te 28 vatrogasaca i 12 vatrogasnih vozila.

Tijekom dana jučer ugašen je ili lokaliziran niz požara u Dalmaciji, na područjima Lokve Rogoznica, Šestanovca - Prpuše, Trilja predio Kamešnica, Žrnovnice predio Sirotkovići, Prgometa, Plavno – Raštela, Kistanje-Krnjeuve. Ugašen je i požar na području Sušačke Drage u Primorju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još