DRAMA NA POLJUDU

Kerum upao u klub i objavio da 'od sada on vodi Hajduk'

18.07.2012 u 14:29

Bionic
Reading

Nakon što je najavio da neće potvrditi izabranog predsjednika Hajduka Marina Brbića te da namjerava smijeniti nadzorni odbor izabran na izborima koncem prošle godine, splitski gradonačelnik Željko Kerum zajedno s kolegom Joškom Svagušom te ugostiteljem Barom Teklićem oko 13 sati iznenada se pojavio na Poljudu i objavio da 'od sada on vodi klub'. Brbić, koji se u tom trenutku zatekao unutar stadiona, povukao se i otputovao prema Makarskoj

Vijest o Kerumovom upadu na Poljud za tportal je potvrđena iz nekoliko izvora unutar samog Hajduka. Gradonačelnik i njegovi prijatelji navodno su najavili da će 'donijeti par milijuna kuna i riješiti dug prema Šibeniku', zbog čega je još uvijek na snazi suspenzija splitskog kluba, no nema sumnje da Kerum želi napraviti potpunu čistku u Hajduku i pokopati projekt 'Naš Hajduk', koji su navijači teškim mukama izborili i koji je prvi put u nadzorni odbor doveo stručnjake koji nemaju veze s politikom.


Nakon samo šest mjeseci, gradonačelnik očito želi vratiti stvari na početne pozicije, kada je na Poljudu vladao njegov Joško Svaguša. Upućeni tvrde i da Kerum želi kontrolirati novac koji će Hajduk ostvariti od nekoliko transfera igrača, ali i 60 milijuna kuna kredite koji će klub dobiti uz jamstvo Grada Splita.

Drama na Poljudu događa se paralelno sa sjednicom Gradskog vijeća Splita, gdje se na četrdesetoj točki dnevnog reda treba raspraviti o Brbiću kao kandidatu za predsjednika Hajduka. Njega su nakon javnog natječaja jednoglasno izabrali članovi nadzornog odbora - isti oni za koje je Kerum prije dva mjeseca rekao da 'odlično rade svoj posao' - pa su zatražili suglasnost Gradskog vijeća iako, po zakonu, ona nije potrebna. Brbić je donedavno bio direktor u tvrtki Jake Andabaka, jednog od dioničara Hajduka, no njemu kao najstručnijem kandidatu priklonilo se i sedam članova NO-a koje je imenovao Grad Split.

Kerum je već na početku današnje sjednice Gradskog vijeća kazao da se Andabak 'ne ponaša korektno', pa mu poručio da na mala vrata želi preuzeti Hajduk. 'Neka pošalje ponudu i kupi gradske dionice, pa neka onda postavlja svoje ljude i vodi klub', kazao je splitski gradonačelnik.

U Splitu se nestrpljivo očekuje četrdeseta točka dnevnog reda Gradskog vijeća, na kojoj Kerum - iako nema apsolutnu većinu - može odlučiti što god hoće jer su vijećnici SDP-a i HNS-a jutros demonstrativno napustili dvoranu. Zanimljivo, upravo ova sjednica je prva u nekoliko godina bez izravnog prijenosa na lokalnim televizijama.