SRAMOTA U SPLITSKOM VIJEĆU

'Na vlasti imate ubojice, lopove i pedere'

18.07.2012 u 11:26

Bionic
Reading

Puna tri mjeseca čekala se današnja sjednica splitskog Gradskog vijeća, a u manje od sat vremena sve se ponovno vratilo na staro: HČSP-ovac Luka Podrug opet je izveo svoj klasični ksenofobični šou, vijećnici SDP-a i HNS-a ponovno su napustili sjednicu i tako (ponovno) omogućili Kerumu većinu u vijeću. Vrijedi zabilježiti i da se nakon više od pola godine u vijećnici konačno pojavio i gradonačelnik Željko Kerum, glavom i bradom

'Što je Grad poduzeo po pitanju odluke o komunalnom redu, jeste li podnijeli kaznenu prijavu protiv ministra Ostojića i onih pet peder-ministara koji su došli u Split i okupirali nam Rivu?' upitao je Podrug, kojega 'pederska posla' žuljaju toliko da doslovce u svakoj prilici o njima progovara. Dogradonačelnik Jure Šundov odgovorio mu je da su 'građani jasno poručili da gay parada nije dobrodošla u Splitu', no da nema osnove preispitivati odgovornost MUP-a za povorku na Rivi 'jer tamo nije bila bina, bilo je nešto improvizirano'.

Marin Jurjević (SDP) ponovno se šokirao prostaštvom Luke Podruga, pa već oko 10 sati objavio da SDP-ovci i HNS-ovci napuštaju sjednicu. 'Naziva ministre pederima, hrvatsku vlast antihrvatskom. Nećemo sudjelovati u radu tijela koje sebe naziva gradski parlament, a u stvari se pretvara u jednu nakaradnu stvar. Podrugu ste trebali barem izreći opomenu, pozivam vijećnike da napuste sjednicu', kazao je Jurjević. 'To je istina, na vlasti imate ubojice i lopove', nije se dao Podrug, a Jurjević je ostalim vijećnicima na odlasku poručio: 'Sramite se i nastavite im pomagati!'

Tko je komu pomogao - nije baš poznato. Kerum je, naime, zbog smrti vijećnika njegove stranke Boška Knezovića i prelaska njegovog mandata Tomislavu Prljeviću iz HDZ-a formalno izgubio većinu, no nakon što su se iz vijećnice izgubili SDP-ovci i HNS-ovci, ponovno može donositi odluke vlastitim snagama. Sam gradonačelnik nije se uključivao u raspravu o 'pederskim ministrima', šutio je gotovo sat vremena, a reagirao je tek nakon što je vijećnik Igor Boraska upitao zašto se dozvoljava postavljanje brojnih štekata u gradskoj jezgri bez odobrenja konzervatora.

'Ti ništa ne investiraš. Dok sam ja ovdje, ja ću pomoći svakome kome mogu pomoć i tko zapošljava, bez obzira na konzervatore', u svom stilu poručio je gradonačelnik.

Splitsko Gradsko vijeće danas će raspravljati o gotovo 45 milijuna kuna gubitka u gradskoj blagajni, Kerumovoj želji za postavljanjem 22 metra visokog križa na vrhu Marjana i promjeni lokacije budućeg spomenika Franji Tuđmanu. Ponovno će biti riječi i o Hajduku, gradonačelnik je neslužbeno poručio da neće pristati na imenovanje Marina Brbića za novog predsjednika kluba - a to bi moglo izazvati ostavku nadzornog odbora koji ga je jednoglasno izabrao i novu krizu u klubu. U planu je četrdeset točaka i maratonska sjednica.