LJETNO KARNEVALSKO LUDILO

Osjetite Rio u Pakoštanima

17.07.2012 u 20:11

Bionic
Reading

Osjetite Rio u Pakoštanima. Tamo će se u nedjelju, 22. srpnja s početkom u 20 sati održati Veliki ljetni karneval. U karnevalskoj povorci sudjelovat će preko tisuću sudionika i više od 40 maskiranih skupina. Najveću grupu prijavili su njemački turisti kojih će biti čak 150. Glazba će se puštati sa šest velikih kamiona koji će prevoziti razglas, kao i plesače što će cijeloj povorci dati poseban ugođaj. Predstavljanje grupa održat će se u centru mjesta uz zabavni program

Specifičnost ovog karnevala je u tome da u njemu sudjeluju uglavnom turisti koji ljetuju na području Općine Pakoštane, dakle u pitanju je jedinstvena zabava u kojoj turisti zabavljaju sebe i svoje domaćine. Ovo maškarano Pakoško ludilo predstavlja čin pravog pučkog i turističkog veselja, i za razliku od mnogih drugih mjesta u Hrvatskoj, ovdje se država usred ljeta.

U šarenim kostimima izmiješani domaćini i turisti utopljeni na vrelom suncu uz dobru kapljicu, domaću spizu i glazbu već godinama čine nezaboravni šušur pravog ljetnog ludila. Ove godine na ljetnom karnevalu očekuju se Rimljani, robovi, gusari, ali i plesačice sambe.

Organizaciju manifestacije potpisuje Turistička zajednica općine Pakoštane iz čijeg kalendara izdvajamo još tri vrhunska ljetna događanja: 12. kolovoza etno manifestaciju u staroj jezgri mjesta Materine užance, 16. kolovoza noćnu bitku na moru te dvodnevnu manifestaciju Dani vitezova vranskih 17. i 18. kolovoza kojom se oživljava srednjovjekovna povijest uz viteške turnire, srednjovjekovni tabor i gastronomski sajam.