SPLITSKI HSP DEMANTIRA

'Nije bilo masovnog prebjega u HSP dr. Ante Starčević'

17.07.2012 u 16:53

Bionic
Reading

Splitska podružnica Hrvatske stranke prava opovrgnula je danas na konferenciji za novinare da je stotinjak članova te stranke prešlo u stranku Ruže Tomašić HSP dr. Ante Starčevića.

'Ta informacija jednostavno nije točna. Nama nije poznato da je itko otišao u drugu stranku osim potencijalnoga, a propalog kandidata za predsjednika naše podružnice Ivana Turudića', ustvrdio je predsjednik splitskoga HSP-a Milijan Sesar.

'Željeli smo javnosti reći da nam svakim danom pristupa sve veći broj mladih i obrazovanih ljudi, no nismo od onih koji se time hvale. Ovo što se pojavilo u medijima su lažne informacije, a i da nisu, HSP gradi svoju politiku i na članovima, ali i na onima koji nisu članovi stranke, te na njihovim glasovima', rekao je, ističući kako stranku ne bi pogodio prijelaz članova u druge stranke jer u nju dolaze novi, mladi ljudi, a oni koji se ne osjećaju pripadnicima HSP-a, dodao je, mogu ići s kim žele.

'Mi imamo svoj put. Trenutačno konsolidiramo stranku i prvi rezultati na izborima će pokazati da će biti jako dobri za našu stranku', poručio je Sesar

Predsjednik splitsko-dalmatinskoga HSP-a Josip Matković također je rekao kako nije riječ ni o kakvoj 'troznamenkastoj brojci prelaska, nego o dva čovjeka kojima ne želi davati na važnosti, a koji bi - da nisu sami otišli iz HSP-a - bili izbačeni, kao što će biti eliminirani i svi oni koji ne budu mogli pratiti tempo rada' te stranke.

Po njegovim riječima, riječ je o još jednom pokušaju 'političkog trika na čelu s Ružom Tomašić koja se želi približiti onim političkim strankama s kojima HSP ima odličnu suradnju'.